Emniyet Genel Müdürlüğü birimleri ile Adalet Bakanlığı ekiplerinin koordineli çalışmaları sonucunda, yurt dışında bulunan ve haklarında arama kararı olan 60 şahıs yakalanarak Türkiye’ye getirildi. Operasyon kapsamında, kırmızı bültenle aranan 16 kişi ile ulusal düzeyde aranan 44 kişi güvenlik güçleri tarafından teslim alındı.
Operasyonun Detayları ve İş Birliği
Interpol-Europol Daire Başkanlığı öncülüğünde; KOM, İstihbarat, Narkotik, Siber, Asayiş ve TEM daire başkanlıklarının ortaklaşa yürüttüğü süreçte, ilgili ülkelerin kolluk kuvvetleriyle iş birliği yapıldı. Söz konusu şahıslar; Gürcistan, Yunanistan, Almanya, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Karadağ, Polonya, Sırbistan, Ermenistan, İsviçre, Romanya ve Rusya’da gerçekleştirilen operasyonlarla yakalandı.
Çok Sayıda Suçtan Aranan İsimler Yakalandı
Türkiye’ye iadesi sağlanan şahısların; kasten öldürme, uyuşturucu ticareti, silahlı terör örgütüne üye olma, dolandırıcılık, cinsel saldırı ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama gibi çok sayıda suçtan arandığı tespit edildi. Yakalanan isimler arasında D.A., U.O., M.R. ve S.K. gibi kırmızı bültenle aranan şahısların yanı sıra V.B., T.D. ve A.A. gibi ulusal düzeyde aranan çok sayıda kişi yer alıyor.
