Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuklar Güvende Ekipleri 9 binden Fazla Çocuğu Sporla Buluşturdu

Çocuklar Güvende ekipleri, risk altındaki çocukları tespit ederek 9 bin 842 genci sosyal ve sportif faaliyetlere yönlendirdi.

Çocuklar Güvende ekipleri, risk altındaki çocukları tespit ederek 9 bin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Çocuklar Güvende ekipleri, risk altındaki çocukların gelişimini desteklemek amacıyla yürüttüğü çalışmalarda önemli verilere ulaştı. Ekipler, gerçekleştirdikleri tarama ve rehberlik faaliyetleri neticesinde 9 bin 842 çocuğu spor, sanat ve sosyal aktivitelere yönlendirdi.

Okul ve Aile Odaklı Sosyal Müdahale

Türkiye genelinde saha taramaları yapan mobil ekipler, Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli olarak okullarla eşleştiriliyor. Devamsızlık yapan veya desteğe ihtiyaç duyan öğrencileri tespit eden uzmanlar, hane ziyaretleri ve öğretmen görüşmeleriyle çocukların sosyal hizmet ihtiyaçlarını belirliyor. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bugüne kadar farklı risk gruplarındaki 344 bin 511 çocuğa ulaşıldığını açıkladı.

Destek Mekanizmaları Devreye Alınıyor

2019 yılından bu yana sürdürülen projede, ihtiyaç sahibi çocuklara yönelik sosyal destekler de artırılıyor. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 8 bin 619 çocuk Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetinden faydalanmaya başladı. Uzmanlar, tedbir kapsamına alınan çocukların aile ve okul ortamındaki gelişimlerini düzenli olarak izlemeye devam ediyor.