Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), üreticilerin finansman ve pazarlama süreçlerini desteklemek amacıyla 2026/27 sezonu kabuklu fındık alım fiyatlarını duyurdu. %50 sağlam iç fındık esasına göre belirlenen taban fiyatlar Giresun kalite için 255,00 TL/Kg, Levant kalite için ise 250,00 TL/Kg olarak açıklandı.
Randevulu Alım Süreci ve Ek Ödemeler
Kurum, %50 randıman üzerindeki ürünler için kalite bazlı ek ödeme yapacağını duyurdu. Bu kapsamda Giresun kalite fındıkta her bir randıman puanı için 5,10 TL, Levant kalite fındıkta ise 5,00 TL ilave fiyat uygulanacak.
Fındık alımları 24 Ağustos tarihinde başlayacak ve işlemler önceki yıllarda olduğu gibi randevulu sistemle gerçekleştirilecek. Üreticiler, 17 Ağustos itibarıyla TMO iş yerlerinden, E-Devlet üzerinden veya kurumun dijital randevu sisteminden kayıt oluşturabilecek. TMO yetkilileri, ürün teslimatında rutubet kaynaklı sorunların önüne geçilmesi için fındıkların kurutulmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
