Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile telefon üzerinden bir görüşme gerçekleştirdi. İkili, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin yanı sıra küresel ve bölgesel gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.
Gazze İçin Yol Haritası Vurgusu
Görüşmede İsrail’in Gazze Barış Planı’nın ikinci aşamasına ilişkin atacağı adımlar ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, planın başarıya ulaşması için yol haritasına harfiyen uyulmasının şart olduğunu vurguladı. Türkiye’nin süreci yakından izlediğini ifade eden Erdoğan, bölgede kalıcı barışın sağlanması adına yürütülen çalışmalara dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sırasında Suudi Arabistan’a yönelik gerçekleştirilen saldırılardan duyulan üzüntüyü dile getirdi. Türkiye’nin bölgede istikrar ve huzurun hâkim olması için yürüttüğü diplomatik çabalar da görüşmenin ana gündem maddeleri arasında yer aldı.
