Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlık Bakanı Memişoğlu Trabzon Şehir Hastanesi için tarih verdi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yapımı tamamlanan Trabzon Şehir Hastanesi’nin Kasım ayı sonunda hasta kabulüne başlayacağını duyurdu.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yapımı tamamlanan Trabzon Şehir Hastanesi'nin Kasım

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 24 Temmuz 2026 tarihinde inşaatı süren Trabzon Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Bakan Memişoğlu, Türkiye’nin 28’inci şehir hastanesi olan tesisin Kasım 2026 sonu itibarıyla ilk hastalarını kabul etmeye başlayacağını açıkladı.

Sağlıkta yüksek kapasite hedefi

Hastanenin fiziki olarak tamamlandığını belirten Memişoğlu, projenin hizmete girmesiyle birlikte Trabzon’daki kamu hastanelerinde 10 bin kişiye düşen yatak kapasitesinin 29’a yükseleceğini ifade etti. Bakan, tesisin en ileri teknolojik cihazlarla donatıldığını ve bölgedeki tüm tedavi süreçlerinin burada yürütülebileceğini vurguladı.

İnşaat iddialarına yanıt

Trabzon Şehir Hastanesi’nin zeminine ilişkin ortaya atılan iddiaları reddeden Bakan Memişoğlu, yapının tüm mühendislik analizlerinin eksiksiz yapıldığını ve herhangi bir kayma sorunu bulunmadığını belirtti. Ayrıca, Trabzon’daki mevcut Yavuz Selim Kemik Hastalıkları, Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi ile eski Numune hastanelerinin bu yeni merkeze taşınacağını, Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi’nin ise doğu bölgesinde faaliyetine devam edeceğini duyurdu.

Fatih Devlet Hastanesi’nin ise yıkılmayacağını, modern standartlarda yenilenerek sağlık hizmeti vermeyi sürdüreceğini kaydeden Memişoğlu, vatandaşlara hastalanmadan sağlıklı kalmaları yönünde çağrıda bulundu. Karadeniz Bölgesi’ndeki yüksek kilo oranına dikkat çeken Bakan, düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarının önemini vurgulayarak Sağlıklı Hayat Merkezlerinden destek alınması gerektiğini belirtti.