Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Elazığ’da bulunan Hazar Gölü Eğitim ve Dinlenme Tesisleri’ni ziyaret ederek bölgedeki çevre düzenlemeleri hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bakan Işıkhan, ziyareti sırasında İşgücü Uyum Programı kapsamında yürütülen temizlik faaliyetlerini yerinde inceledi.
Çevre Bilinci ve İşgücü Desteği
Bakanlık tarafından sağlanan kontenjanlarla görevlendirilen personelin Hazar Gölü çevresinde temizlik ve atık toplama çalışmalarına başladığını belirten Işıkhan, bu faaliyetlerin orman yangınlarının önlenmesi açısından kritik olduğunu vurguladı. Elazığ Valiliği koordinasyonunda sürdürülen projeye yerel yönetimler ve milletvekilleri de destek veriyor.
Toplumsal Duyarlılık Çağrısı
Çevre temizliğinin küçük yaşlardan itibaren bir alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini ifade eden Işıkhan, yol kenarlarına bırakılan ambalaj atıklarının ve doğaya atılan cam parçaları ile sigara izmaritlerinin oluşturduğu risklere dikkat çekti. Bakan, çevre bilincinin kreşlerden başlayarak tüm toplum katmanlarına yayılması gerektiğini belirterek, İşgücü Uyum Programı desteklerinin Elazığ genelinde devam edeceğini ifade etti.
Ziyarete AK Parti Elazığ milletvekilleri Erol Keleş ve Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın yanı sıra çok sayıda kamu kurumu temsilcisi katılım sağladı.
