Esenyurt Nenehatun Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, annelere hak ettikleri değeri vermek için iktidara talip olduklarını belirtti. “Lafla değil, icraatla onları baştacı yapmaya geliyoruz” diyen Erbakan, ülke kaynaklarının annelerin hizmetine sunulacağını ifade etti.
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Önlemler
Erbakan, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine karşı daha ağır yaptırımlar uygulanacağını söyledi. Töre cinayetleri ve zorla evliliklerin önlenmesi için devletin her türlü tedbiri alacağını vurguladı. Ayrıca kadın cinayetlerinde caydırıcılık için idam cezasının yeniden gündeme alınacağını açıkladı.
Eğitim ve Girişimcilik Destekleri
Kız çocuklarının eğitimine özel önem verdiklerini belirten Erbakan, devletin maddi zorluk yaşayan kız çocuklarının eğitim masraflarını karşılayacağını söyledi. Kadın girişimcilere faizsiz devlet desteği ve vergi indirimi sağlanacağını, kadınların iş hayatında daha güçlü bir şekilde yer alacağını ifade etti.
Kadınların Temsiliyetine Vurgu
Erbakan, iktidarlarında her bakanlıkta mutlaka bir kadın bakan yardımcısı bulunacağını açıkladı. Kadınların görüş ve önerilerinin kanuni düzenlemelerde dikkate alınacağını belirterek, kadın sivil toplum kuruluşlarının sürece dahil edileceğini söyledi.
