Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köy köy dolaşıp boş fındık avına çıkıyorlar

Alaplı’da fındık sezonu sadece üreticiyi değil, boş fındık toplayıcılarını da

Alaplı’da fındık sezonu sadece üreticiyi değil, boş fındık toplayıcılarını da hareketlendirdi. Çuvalla boş fındık satın alanlar, köy köy gezerek yeni bir kazanç kapısı açıyor.

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde fındık sezonu sürerken ilginç bir meslek de öne çıkıyor. “Boş fındıkçılar” olarak bilinen toplayıcılar, mevsimlik işçileriyle birlikte köy köy dolaşıyor. Patoz makinesinden çıkan boş fındıkları çuvalla satın alıyor. Çuvalı ise 100 TL’den alıcı buluyor.

Toplayıcılardan İbrahim Meşe, her yıl sezonla birlikte Alaplı’ya geldiklerini belirterek şunları anlattı: “Köy köy gezip üreticilerden boş fındıkları alıyoruz. Sonra bunları yeniden patoz makinesine veriyoruz. İçinden sağlam fındıkları ayıklıyoruz, kabuk olanları da geri dönüşüme gönderiyoruz.”

Hem üretici elinde kalan boş fındıklardan kurtuluyor hem de bu iş sayesinde atık zannedilen kabuklar ekonomiye kazandırılıyor. Alaplı’nın köylerinde artık sadece fındık değil, “boş fındık” da değer görüyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentin dört bir yanında
Sıradaki Haber Bursa’da ulaşımda kalite ve güven artıyor