Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sadullah Organ
Sadullah Organ

Ders Çıkarılması Gereken Mağlubiyet..

TFF 2. Lig’deki ilk resmi maçında deplasmanda Menemen FK karşısında aldığı farklı galibiyetle lige umut dolu bir başlangıç yapan İnegöl Kafkasspor, sahasındaki ilk sınavında taraftarını üzdü. İnegöl Şehir Stadı’nda taraftar desteğini arkasına alarak Somaspor maçına mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıkan yeşil-siyahlılar, özellikle ikinci yarıdaki silik oyunuyla Somaspor’a 3-1 mağlup oldu.

Maça baskılı başlayan taraf Kafkasspor takımı olsada 10. dakikada kalesinde golü gördü. Bu dakikada gelişen Somaspor atağında gününde olmayan savunmanın kontrol edemediği pozisyonda Mehmet Gündüz’ün soldan yaptığı ortayı iyi değerlendiren Emir Şenocak, konuk ekibi 1-0 öne geçirdi. Ancak bu gole Kafkasspor’un cevabı gecikmedi. Yenilen golün hemen 1 dakika sonrasında, 11. dakikada orta alandan gelişen hızlı kontratakta Mansur Aykut Demirci’nin pasıyla buluşan Onur Toroman, düzgün bir vuruşla skora dengeyi getirdi: 1-1.
İlk yarının kırılma anlarından biri 27. dakikada yaşandı. Orta alandan aldığı topla hareketlenen Batuhan Doğrukıran’ın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği füzeyi Soma kalecisi Eran güçlükle kontrol etti ve temsilcimiz öne geçme fırsatını kaçırdı. Soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle gidildi.

İkinci Yarıdaki Değişiklikler Çare Olmadı
Kafkasspor Teknik Heyeti ikinci yarıya 3 oyuncu değişikliği hamlesiyle başlasa da saha içi organizasyonu ilk yarının da gerisinde kaldı. Batuhan ve Onur’un performansı ikinci yarıda düşerken,gol yollarındaki etkiyi azaltmış oldu.Oyuna ikinci yarıda giren Ertuğrul Şenliklioğlu,Taşkın Çalış,Ahmet Sun, Ömer Taha Yılmaz,Adnan Güler Güler, skora etki edecek bir oyun ortaya koyamayınca hiçte beklenmedik skor ortaya çıkmış oldu.Genç bir takım olan Somaspor Kontratak futbolunu sahaya son derece başarılı yansıtarak,bir anlamda Kafkasspor’u üzerine çekerek istediği golleri bulmakta çok zorlanmamış oldu.

Somaspor, 55. dakikada Kafkas savunmasının kademe hatasını affetmedi; Enes Yetkin’in ceza sahası içinden vuruşunda top kaleci Mustafa’nın altından filelerle buluştu: 1-2.

Beraberlik için yüklenen temsilcimiz 71. dakikada şanssız bir an yaşadı. Gelişen atakta Ahmet Kurt’un yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunda top yan direkten döndü. Tüm risklerin alındığı son bölümde geçit vermeyen Somaspor, 82. dakikada Mert Polat Keklik’in attığı golle maçın skorunu tayin etti: 1-3.

Deplasmandaki Menemen galibiyetiyle sezona moralli başlayan Kafkasspor, evindeki ilk maçta sergilediği hayal kırıklığı yaratan ikinci yarı oyunuyla erken bir uyarı almış oldu. Futbolda bu gibi süpriz sonuçlar alınabilir.Ancak sahanda oynuyorsanız savunmayı ve orta alanı sağlama alıp,rakibin kolay çıkmasını engelleyerek,yakaladığın pozisyonları değerlendirme adına daha iyi işler yapmak gerekiyor.

Soma maçı artık geride kaldı.lig uzun bir maraton.Şimdi yapılması gereken, bu beklenmeyen mağlubiyetten gerekli dersleri çıkarıp yola çok daha güçlü bir konsantrasyonla devam etmektir. İyi oyunculardan kurulu olduğuna inandığım Kafkasspor,bu ligde iyi işler yapacaktır.Yola devam Kafkasspor.