Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeni evlenecek çiftlere faizsiz kredi geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle Aile ve Gençlik Fonu yürürlüğe girdi. Fon için başvurusu kabul edilen çiftlere 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz, 150 bin lira kredi imkanı sağlanacak. Faizsiz kredi imkanından yararlanmak isteyen çiftler, Bakanlığa eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanma taahhüdü verecek. Fon, Türkiye’nin yeraltı kaynaklarından elde edilen gelirlerle desteklenecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru şartlarıyla ilgili yaptığı açıklamada programdan evliliğe ilk adımı atacak olanların yararlanacağını duyurmuştu. Göktaş, evlenecek çiftlerin, programa başvurması için Bakanlığın evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmalarının ardından evlenmeleri ve yine evlilik sonrası sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı kabul etmeleri gerektiğini bildirmişti.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren fon, Türkiye’nin yeraltı kaynaklarından elde edilen gelirlerle desteklenecek. 15 Şubat’ta başlayacak başvuruları kabul edilen aile kurmak ve projelerini hayata geçirmek isteyen gençler fondan yararlanabilecek.

TARSUS BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLERDE YOL
Sıradaki Haber Tarsus Belediyesi kırsal mahallerde yol bakım çalışmasını yoğunlaştırdı