Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Pehlivan, TCG Nusret Müze Gemisi’ni ziyaret etti

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, MERSİN ULUSLARARASI LİMANI 1 NO’LU RIHTIMDA ZİYARETE AÇILAN, TCG NUSRET MÜZE GEMİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ.

Bu haberin fotoğrafı yok

Vali Ali Hamza Pehlivan, Mersin Uluslararası Limanı 1 No’lu rıhtımda ziyarete açılan, TCG Nusret Müze Gemisi’ni ziyaret etti.

Çanakkale Deniz Savaşı’nın kazanılmasında büyük payı olan ve düşman donanmasının önünü keserek adını tarihe yazdıran Nusret Mayın Gemisi’nin anısını yaşatmak için 2011 yılında Deniz Kuvvetleri tarafından aslına uygun inşa edilerek hizmete giren TCG Nusret Müze Gemisi’ni öğrencilerle birlikte ziyaret eden Vali Pehlivan, Çanakkale Deniz Savaşı’nda Nusret Mayın Gemisi’nin yaptığı çalışmalar hakkında hazırlanan sunumu izledi. Geminin bölümlerini gezen Pehlivan, gemi komutanından o günün kahramanlık dolu hatıralarını dinledi, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bando ekibinin hazırladığı gösteriyi izledi.

TCG Nusret Müze Gemisi’nin şeref defterini imzalayan Pehlivan, deftere, “Çanakkale Zaferi’nin en önemli kahramanlık destanlarından birini yazan Nusret Mayın Gemisi’ni aziz ecdadımızın hatıralarıyla birlikte bugünlere taşıyan TCG Nusret Müze Gemisi’ni ilimizde vatandaşlarımızla buluşturmanın onurunu yaşadık. Bu vesileyle, tarih boyunca şanlı zaferler kazanan bütün şehitlerimizi, gazilerimizi, kahraman ecdadımızı saygı ve rahmetle yad ediyorum. Geminin müze olarak yurt sathında faaliyet göstermesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini yazdı.

Ziyaretinde Vali Pehlivan’a kızları Nevra ve Irmak, Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy ile Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Vekili Albay Oğuz Eryılmaz da eşlik etti.

UNESCO DÜNYA MİRAS LİSTESİ'NDE YER
Sıradaki Haber Çeyrek asırlık festivalin en iyi belgesel filmi “Bir Gün, 365 Saat” oldu