Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TFF’den Süper Kupa’da Atatürk ve İstiklal Marşı krizine açıklama geldi  

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bu akşam oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi “İstiklal Marşı” ve “Atatürk pankartı” krizi patlak verdi. TFF konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ”Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz” dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Suudi Arabistan’da bu akşam oynanacak Süper Kupa maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Koç, Galatasaray derbisine Atatürk’ün sözünü taşıyan pankartıyla çıkmak istediklerini ancak kabul edilmediğini söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” pankartıyla maça çıkmak istediklerini ifade eden Koç, “Sanıyorum otoriteler tarafından henüz kabul edilmedi. Tam belli değil, duruma göre bakacağız” dedi.

Fenerbahçe ve Galatasaray, İstiklal Marşımız ve Atatürk pankartları ile tişörtlerine izin verilmemesi durumunda maça çıkmayacaklarını TFF’ye iletti.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan konuyla iligli yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz.”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ise “İstiklal Marşı ile ilgili taahhütname var. Suudiler bu taahhütnameye uymak zorunda.” dedi