Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Selçuk’ta yeni yıl panayırı iptal: Efeslim Kart ile Mehmetçik Vakfına bağış

SELÇUK BELEDİYE BAŞKANI FİLİZ CERİTOĞLU SENGEL, DÜZENLENMESİ PLANLANAN YENİ YIL PANAYIRINI KUZEY IRAK’TA 12 ASKERİN ŞEHİT DÜŞMESİ SEBEBİYLE İPTAL ETTİKLERİNİ İFADE EDEREK, KENT ESNAFINA DESTEK İÇİN PERSONEL KARTLARINA BİN TL YÜKLEME YAPILACAĞINI, BU PARAYLA EFESLİM KART SAHİBİ OLAN ESNAFLARDAN ALIŞVERİŞ YAPILABİLECEĞİNİ, ÇALIŞANLARIN PERSONEL KARTINA YÜKLENEN MİKTARIN YÜZDE 5’İNİN MEHMETÇİK VAKFINA BAĞIŞ YAPILACAĞINI DUYURDU.

SELÇUK BELEDİYE BAŞKANI FİLİZ

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, düzenlenmesi planlanan yeni yıl panayırını Kuzey Irak’ta 12 askerin şehit düşmesi sebebiyle iptal ettiklerini ifade ederek, kent esnafına destek için personel kartlarına bin TL yükleme yapılacağını, bu parayla Efeslim Kart sahibi olan esnaflardan alışveriş yapılabileceğini, çalışanların personel kartına yüklenen miktarın yüzde 5’inin Mehmetçik Vakfına bağış yapılacağını duyurdu.

Selçuk Belediyesi, yeni yıl panayırını Kuzey Irak’ta 12 askerin şehit olması sebebiyle iptal edildiğini duyurdu. Panayırın iptalinin ardından Selçuk Belediyesi, kent esnafına katkı sunmak için bir çalışma başlattı. Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, belediye çalışanlarının kullanmış olduğu personel kartlarına bin TL yükleme yapılacağını, bu parayla Efeslim Kart sahibi olan esnaflardan alışveriş yapılabileceğini belirtti. Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, Efeslim Kart sahibi olan esnaflarla farklı bir sözleşme yaptıklarını, sözleşme kapsamında belediye çalışanlarının personel kartına yüklenen miktarın yüzde 5’inin Mehmetçik Vakfına bağış yapılacağını duyurdu.

“Yüzde 5 oranında Mehmetçik Vakfına bağış yapma şartıyla bu sözleşmeyi gerçekleştirdik”

Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, ülkeyi yasa boğan 12 şehit haberi ile büyük üzüntü yaşadıklarını dile getirdi. Etkinliklerin iptal edilmesinin ardından yeni yıla girerken, ilçe esnafının mağdur olmaması ve ilçe ekonomisinin de hareketlenmesi adına bir çalışma yaptıklarını belirten Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, “Selçuk Belediyesi 4,5 yıldan beri canla başla çalışıyor. Bu çalışmayı emekçi kardeşlerimizin emekleri karşılığında yapıyoruz. Dedik ki; çalışma arkadaşlarımız aileleri ile birlikte yeni yılda vakit geçirsinler. Efeslim Kart; yani onların personel kartlarına bir sefere mahsus olmak üzere bin lira yükleme kararı aldık. Yüklediğimiz bu parayla Efeslim Kart sahibi olan esnaflarımızdan alışveriş edecekler; ama bunun yanında bir şey daha yapmalıydık; çünkü kalbimiz Mehmetçiklerimiz ile birlikteydi. İşte o yüzden esnafımızla yapmış olduğumuz anlaşma neticesinde emekçi kardeşlerimize yatırmış olduğumuz bu paralar harcanırken, yüzde 5 oranında da Mehmetçik Vakfına bağış yapma şartıyla bu sözleşmeyi gerçekleştirdik” dedi.

BAKAN IŞIKHAN BAŞKANLIĞINDA İL İSTİHDAM
Sıradaki Haber Bakan Işıkhan Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleşti