Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

New York’ta Kastamonu rüzgarı esecek

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN HAZIRLANAN “KASTAMONU SUSAMSIZ SİMİDİ” KONULU BELGESEL FİLMİ, NEW YORK SHORT FİLM FESTİVAL (NEW YORK KISA FİLM FESTİVALİ)’DE GÖSTERİME GİRMEYE HAK KAZANDI.

Bu haberin fotoğrafı yok

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan “Kastamonu Susamsız Simidi” konulu belgesel filmi, New York Kısa Film Festivali’nde gösterime girmeye hak kazandı.

Kastamonu Üniversitesi Basın-Yayın Müşavirliği’nde görev yapan Öğretim Görevlisi Emre Ertürk’ün yazıp yönettiği, “Kastamonu Susamsız Simidi” konulu belgesel filmi, “A Story From The Palaces to The Present: Kastamonu Bagel without Sesame”, New York Kısa Film Festivali’nde (New York Short Film Festival) gösterime girmeye hak kazandı. Film, 1-3 Ekim 2023’te New York’ta Times Meydanı’ndaki Riu Plaza’da sinemaseverler ile buluşacak.

Farklı ülke sinemalarından filmlerin yer aldığı festivalde çalışma, Türkiye’den kabul edilen tek film olma özelliğini taşıyor. Öğretim Görevlisi Ertürk’ün yönettiği filmde; Kastamonu kültürünün vazgeçilmez bir unsuru olan “susamsız simidin” tarihi hikayesi, yapım aşamaları ve toplumdaki yeri ele alınıyor. Nasrullah Meydanı’ndaki bir simit fırınında gerçekleşen çekimlerde, simidin üretimden tüketiciye ulaşma hikayesini geleneksel anlatı ile sanatseverlere aktarılıyor.

Filmin görüntü yönetmenliğini Kastamonu Üniversitesi öğrencilerinden Hacer Üreden yaparken kamera çekimlerini de yine Kastamonu Üniversitesi öğrencisi Okan Yılmaz gerçekleştirdi. Filmin sanat yönetmenliğini Tuba Bilirdönmez, proje koordinatörlüğünü Öğretim Görevlisi Dr. Hatice Çakır yaparken, filmin editörlüğünü ise Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) editörlerinden Dr. Ece Erol üstlendi.

Filmin elde ettiği başarıdan gurur duyduğunu dile getiren senarist-yönetmen Emre Ertürk, “Bir gastronomi kenti olan Kastamonu’nun her sofrasında yer alan bir değeri tüm dünyaya tanıtmak benim için bir onurdur. Deneyimli bir ekiple bunu gerçekleştirdik. Amacımız ekibimizle bu başarımızı bir adım öteye taşımak. Hali hazırda yaşadığımız ve görev yaptığımız ilimiz Kastamonu için planladığımız birçok sinema/görsel sanat projemiz mevcut, en kısa sürede onları da hayat geçirmeyi planlıyoruz. Hem Kastamonu, hem Kastamonu Üniversitesi hem de ülkemiz için uluslararası başarılar bizi her zaman mutlu ve onere edecektir.” dedi.

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ’NDE “GELECEĞİN KAPILARI: YAPAY
Sıradaki Haber Kastamonu Üniversitesi’nde yapay zeka, kuantum teknolojileri ve metaverse konuşuldu