Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Netanyahu’dan müzakere heyetine talimat: “Rehinelerimizin serbest bırakılması için gerekli koşullar konusunda ısrarcı olmaya devam edin”

İSRAİL BAŞBAKANI BİNYAMİN NETANYAHU, HAMAS İLE ATEŞKES MÜZAKERELERİ İÇİN MISIR’IN BAŞKENTİ KAHİRE’YE GİDEN HEYETE, “REHİNELERİMİZİN SERBEST BIRAKILMASI İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR KONUSUNDA ISRARCI OLMAYA DEVAM EDİN. İSRAİL’İN GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI İÇİN ELZEM OLAN TALEPLER KONUSUNDA ISRARCI OLMAYA DEVAM EDİN” TALIMATINI VERDİĞİNİ AÇIKLADI.

İSRAİL BAŞBAKANI BİNYAMİN NETANYAHU,

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas ile ateşkes müzakereleri için Mısır’ın başkenti Kahire’ye giden heyete, “Rehinelerimizin serbest bırakılması için gerekli koşullar konusunda ısrarcı olmaya devam edin. İsrail’in güvenliğinin sağlanması için elzem olan talepler konusunda ısrarcı olmaya devam edin” talımatını verdiğini açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’ndeki Refah kentine yönelik başlatılan saldırı ve Hamas ile devam eden ateşkes görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Netanyahu, “Dün gece Savaş Kabinesi’nin onayıyla IDF’nin Refah’ta harekete geçmesi talimatını verdim. Refah Sınır Kapısı’na İsrail bayrakları çekildi ve Hamas bayrakları indirildi. Refah’a giriş savaşın iki ana hedefine hizmet etmektedir: Rehinelerimizi geri almak ve Hamas’ı ortadan kaldırmak” dedi.

Rehineleri eve getirmek için Hamas’a askeri baskı yapılmasının şart olduğunu öne süren Netanyahu, Hamas’ın dün Mısır ve Katar’ın sunduğu ateşkes teklifini kabul etmesinin İsrail ordusunun Refah’a girişini engellemek için olduğunu iddia etti. Savaş Kabinesi’nin Refah’a yönelik saldırıya oybirliğiyle karar verdiğini belirten Netanyahu, “Hamas’ın önerisi İsrail’in temel taleplerinden çok uzaktı” dedi.

“Rehinelerimizin serbest bırakılması için gerekli koşullar konusunda ısrarcı olmaya devam edin”

İsrail’in güvenliğini ve geleceğini tehlikeye atan bir teklifi kabul etmeyeceğini aktaran Netanyahu, “Bu nedenle Kahire’ye giden üst düzey heyete şu talimatı verdim: Rehinelerimizin serbest bırakılması için gerekli koşullar konusunda ısrarcı olmaya devam edin. İsrail’in güvenliğinin sağlanması için elzem olan talepler konusunda ısrarcı olmaya devam edin” dedi.

İSKOÇYA’DA FİLİSTİN’E DESTEK SÜRÜYOR: "BARIŞ
Sıradaki Haber İskoçya’da Filistin’e destek sürüyor: “Barış sağlanana kadar meydanlardayız”