Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Merkez Bankası fatura karşılığı kredi uygulamasını sona erdirdi

Merkez Bankası, Resmi Gazete’de

Merkez Bankası, Resmi Gazete’de bugün yayımlanan kararla firmaların krediye erişimini kolaylaştırmak amacıyla bankalarca kullandırılan krediler için yüzde 30 oranında menkul kıymet tesis edilmesi uygulaması ile fatura karşılığı kredi uygulamasını sona erdirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, alınan kararla ilgili olarak “Amaç krediye erişimi kolaylaştırmak ve TL’ye geçişi özendirmek.” ifadelerini kullandı.

TCMB, bankacılık sisteminde Türk lirasının (TL) payını artırmaya yönelik adımlarla birlikte sadeleşme kapsamında ihracat kredileri ve firmaların krediye erişimine yönelik uygulama kolaylıkları getirdi. Firmaların krediye erişimini kolaylaştırmak amacıyla bankalarca kullandırılan krediler için yüzde 30 oranında menkul kıymet tesis edilmesi uygulaması ile fatura karşılığı kredi uygulaması sona erdirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Merkez Bankasının sadeleştirme kararlarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bankanın bugün Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarına dikkati çeken Şimşek, “Daha iyi işleyen bir piyasa ekonomisi için önemli sadeleşme adımları. Amaç krediye erişimi kolaylaştırmak ve TL’ye geçişi özendirmek.” değerlendirmesinde bulundu.