Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kütahya’da Teknoloji Festivali

KÜTAHYA’DA TEKNOLOJİ FESTİVALİ

KÜTAHYA'DA TEKNOLOJİ FESTİVALİ

Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ) heyecanla beklenen BBT Hackathon ve Teknoloji Festivali başladı. Yazılım yarışmasının merakla beklenen temasını Valimiz Sayın Musa Işın açıkladı.

48 saat sürecek yazılım yarışmasının teması, Sayın Valimiz tarafından “Akıllı Kampüs” olarak açıklandı.

Vali Musa Işın, DPÜ Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü ve Bilgisayar Bilişim Topluluğu tarafından Kütahya Valiliği, DPÜ ve DPÜ Mühendislik Fakültesi desteğiyle düzenlenen festivale katıldı.

Teknolojinin günümüzde ne kadar önemli olduğunu ve Türkiye’nin geleceğinin de teknolojiye bağlı olduğunu belirten Vali Musa Işın, “Bütün dünyanın geleceği olduğu gibi Türkiye’nin de geleceği, teknoloji üzerinedir. Bu inkar edilemeyecek bir gerçektir. Biz teknolojide ne kadar ilerlersek kendimizi o kadar müreffeh, kalkınmış ve güçlenmiş bir ülke olarak kabul ederiz. Bugün artık savaşlar bile teknoloji üzerinden yapılmaktadır” diye konuştu.

İdare olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarının da altını çizen Işın, “Yeter ki gençler üretsin ve bu konuda gayret göstersin. Onların önünde maddi olarak hiçbir engel tanımayacağız. Devletimiz ve Valiliğimiz de güçlüdür ve hepsi gençlerin emrine amadedir. Yeter ki memleketimiz için güzel şeyler olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Rektör Süleyman Kızıkıltoprak ile birlikte stantları ziyaret eden Vali Musa Işın, öğrencilerle sohbet edip çalışmaları hakkında bilgi aldı.

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK
Sıradaki Haber Kentsel dönüşümlerde yaşanan sorunlara yazılımla çözüm geliştirildi