Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Köy çocukları kendi yaptıkları topaçlarla yarıştı

BİTLİS MERKEZE BAĞLI DEĞİRMENALTI KÖYÜ İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ KENDİ ELLERİYLE YAPTIKLARI TOPAÇLARLA HEM EĞLENDİ HEM DE YARIŞTI.

BİTLİS MERKEZE BAĞLI DEĞİRMENALTI

Bitlis merkeze bağlı Değirmenaltı Köyü İlkokulu öğrencileri kendi elleriyle yaptıkları topaçlarla hem eğlendi hem de yarıştı.

Köyde pet şişe kapağı, çivi, ip, bant, plastik boru, ağaç parçaları ve yapıştırıcı kullanarak yaptıkları kendilerine özgü topaçlarla yarışan öğrenciler doyasıya eğlendi. Okul öğretmen ve idarecileri tarafından bu yıl ilki düzenlenen topaç yarışmasına öğrenciler önceden yaptıkları topaçları ile katıldı. Kıyasıya geçen mücadelede yaptıkları topaçları yarıştıran öğrenciler hem eğlendi hem de yarıştı.

Okul Müdürü Fikri Bakır, köy okulunda öğrencilerin eğlenceli vakit geçirmeleri için hazırladıkları yarışmanın köye özgü olmasının da ayrı renk kattığını belirterek, “Öğrencilere değişik oyunlar oynatıyoruz. Hem eğleniyor hem de motive oluyorlar. Kendi yaptıkları topaçlarını da bugün ilkini düzenlediğimiz 1. Geleneksel Topaç Yarışması’nda yarıştırdılar. Onlar kadar öğretmenlerimiz ve köylülerimiz de eğlendi. Emeği geçen öğretmen, veli ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

BODRUM BELEDİYESİ TARAFINDAN 2019 YILINDA
Sıradaki Haber Öğrencilerden Tarım Okulu ziyareti