Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Uygulamamızı İndir

İznik’te Dâvûd-i Kayserî buluşması gerçekleşti

Osmanlı ilim geleneğinin öncülerinden Dâvûd-i Kayserî anısına düzenlenen ’Dâvûd-i Kayserî

Osmanlı ilim geleneğinin öncülerinden Dâvûd-i Kayserî anısına düzenlenen ’Dâvûd-i Kayserî Buluşması’ kabri başındaki tarihi çınarın altında gerçekleşti.

İznik Belediyesi ve IRCICA (İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi) iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, IRCICA Genel Direktörü Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç ile Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan konuşmacı olarak yer aldı. Etkinliğe İznik Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkan Vekili Zeliha Peşte, AK Parti İlçe Başkanı İnanç Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Davarcı, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Asil, kamu kurumlarının temsilcileri, akademisyenler ve misafirler katıldı.

Programda, Dâvûd-i Kayserî’nin Osmanlı düşünce dünyasındaki yeri, ilim geleneğine katkıları ve bıraktığı manevî miras ele alındı. Konuşmaların ardından katılımcılar türbeyi ziyaret ederek dualarda bulundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Jandarma Teşkilatı’nın 186’ıncı kuruluş yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi
Sıradaki Haber Ardahan’da jandarma teşkilatının kuruluş yıldönümü kutlandı