Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İnegölde AK Parti kazandı, kutlamayı CHP’liler yaptı

Haber: Cihan Unuak// 31

Haber: Cihan Unuak//

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti Türkiye’nin bir çok şehrinde olduğu gibi Bursa Büyükşehiri kaybederek CHP ye kaptırırken İnegölde ki seçimleri Alper Taban’la kazandı.

Bursa Büyükşehir seçimlerinde Cumhuriyet Partisinden Mustafa Bozbey %47.77 oy alırken AK Partiden Alinur Aktaş %38.36 oranında oy aldı. İnegölde İse AK Parti Alper Taban’la %43.49 le ipi göğüslerken Saadet Partisinden Hasan Eroğlu %21, Y.Refah Partisinden Mehmet Kaygusuz %13.80, CHP’den Ali Doğan %12.35, İYİ Partiden Sevda Özcan %2.80, DEM Sertip Tokoğlu %2.71, Zafer Partisi Çağrı Alperen Avcı %1.75, Deva Partisi Onur Metinbaş %0.38, BTP Rıza Çetinkaya %0.22 oranlarında oy aldılar.

Belediye Meclisinde ise AK Parti 24, CHP 4, Saadet Partisi 3, Y.Refah Partisi ise 2 meclis üyesi çıkardı.

Sonuçların açıklanmasından sonra her seçim sonrası parti önünde kutlamöalar yapan İnegöl AK Parti teşkilatı bu sefer kutlama yapmayıp sessizliğe bürünürken Bursa Büyükşehir Belediyesini kazanan Cumhuriyet Halk Partililer ise gece geç saatlere kadar CHP ilçe teşkilatı önünde kutlamalar yaptılar.

İnegöl Belediye Başkanlığını bir kez daha kazanan Alper Taban, her seçim sonrası yapılan kutlamalara bir yenisini eklemektense X ‘ten bir teşekkür mesajı paylaşmakla yetindi.