Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Çelik: Bu verimli toprakların bilinçli kaybı tam anlamıyla cinayettir.

Bir süredir İnegöl, Yenişehir

Bir süredir İnegöl, Yenişehir ve Kestel arazileri sınırları içerisinde yer alan Çevre ve şehircilik Bakanlığı tarafından İleri Teknolojili Organize Sanayi Bölgesi yapılmak istenilen 1.sınıf tarım arazilerin korunması gerektiği ni belirten İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik; sonrasında bu 1. sınıf tarım arazilerini koruyamamanın vebalinin çok büyük olacağını belirtti…

Yenişehir Ziraat Odası başkanı Sadi Aktaş ve bölgedeki bazı muhtarlarla birlikte bir basın açıklaması yapan İnegöl Ziraat Odası başkanı Sezai Çelik şu ifadelerde bulundu:

”Yaklaşık 2 Yıldır Kestel’e bağlı Soğuksu ve Seymen mahalleleri bölgesinde tarım arazilerinin satın alma suretiyle toplandığı bilgisi bizlere ulaşmaktaydı. Bu konuyu Kestel Ziraat Odası Başkanı Eyüp Kılıç ile istişare ettiğimizde bilginin doğruluğunu onayladı. Hatta o zaman ki Kestel Belediye Başkanı’nın bu konuya izin vermemesi sebebiyle aday gösterilmediği kulisi de kulağımıza geldi. Ayrıca yine eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş’ın da bu konuya olumlu yaklaşmadığı ve seçim döneminde bu konunun sürekli gündeme getirilmesinden rahatsız olduğu bilgisi tarafımızca biliniyordu.
Ancak ne olduysa seçim sonrası toplanan bu arazilerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ileri teknolojili Organize Sanayi Bölgesi yapılmak üzere apar topar iş makineleriyle sahaya gelindiğini duyduk.
Sonra ben İnegöl Ziraat Odası Başkanı olarak Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş ile bir araya gelip Kestel Ziraat Odası Başkanı Eyüp Kılıç’ı Aradık. Ve bu konuyla ilgili bir basın toplantısı, hatta gerekirse bir eylem yapma hususunda karar kıldık.


Başkan önce tamam dedi. Ertesi gün o bölgede tarlaları toplanan köylüler ve köy muhtarları ile görüşmesi sonucunda ; köylülerin bu işten memnun oldukları ve bu işe rıza gösterdiklerini beyan etmişler. Bunun üzerine Eyüp Başkan; yapacak birşeyin olmadığını, alan razı veren razı olduğunu, hal böyle olunca gidip oralarda başımıza birde iş alabileceğimizi söyledi.
Bu sefer bu verimli tarlaların benim ilçem olan İnegöl’ün Sungurpaşa ve Karagölet mahallelerinin tam sınırında olması, ayrıca aynı şekilde Kuzeydoğusunda Yenişehir ovasına sınır olması sebebiyle bu kez Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş ve beraberimizdeki bir kaç muhtar ile birlikte resimde gördüğünüz bahsi geçen sınır alanında basın açıklamasında bulunduk. ” Bizler asla O. S. B ‘lere karşı değiliz, hiçbir zaman da olmadık. Bizim tek derdimiz görevimizden ziyâde şuurlu bir vatandaş sıfatıyla verimli topraklarımızı korumak. Uzun süredir dünyamızda birbiri ardına yaşanan savaşlar, hastalıklar, yoğun nüfus artışları gıdaya ulaşımın önemini herkese tüm gerçekliğiyle göstermiştir. Zaten erozyon ile çaresizce kaybettiğimiz topraklar varken birde insan eliyle bu verimli toprakların bilinçli kaybı tam anlamıyla cinayettir.
” İleri zaman ” diye tabir ettiğimiz ancak bu gidişle artık çokta ileri olmayan zamanlarda çocuklarımız, torunlarımız bu kayıplara haklı olarak isyan edecek ve göz yumanlara beddua edecek. Biliniz ki işte biz, bu VEBALE ORTAK OLMAMIŞ OLACAĞIZ.
Topraklarımıza sahip çıkmak adına İlçemiz İnegöl’de bu tip bir kıyıma asla müsade etmeyeceğiz, Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Gelecek nesillerin Ata hakkı olan bu topraklara sahip çıkmak hayatımızın en büyük gayesi olacak.
Son olarak buradan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bozbey’e sesleniyorum. -Sayın başkanım rica ediyorum, şehrimizin bu verimli tarım arazilerini heba edecek hiçbir projeye lütfen müsaade etmeyin.”