Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nda Sıcak Gelişme: Kim Başkan Olacak?

Cihan Unuak // Özel

Cihan Unuak // Özel Haber

Son seçimde İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanlığı’na getirilen Yavuz Uğurdağ’ın, AK Parti İnegöl Belediye Başkan aday adaylığı için görevinden istifa etmesiyle başkanlık koltuğuna yönetim kurulu üyesi Hüseyin Özdemir gelmişti. Ancak, geçtiğimiz günlerde sıcak bir gelişme yaşandı ve Özdemir’in İTSO başkanlığından istifasıyla birlikte yeni bir süreç başladı.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüseyin Özdemir ve İTSO yönetim kurulu üyesi Sinan Kılakay’ın görevinden ayrılma kararları, İTSO’nun yeni bir yönetim sürecine girmesine neden oldu. Bu gelişmelerin ardından İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu seçim kararı alarak 2 asil üye, 10 yedek üyeyle beraber yeni başkanını belirleyecek.

Meclis Başkanı Kender, Rıfat Hisarcıklıoğlu İle Görüştü

Kenan Kender – İTSO Meclis Başkanı

Bir dizi ziyaret ve görüşmeler için Bursa’ya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile İTSO Meclis Başkanı Kenan Kender Bursa’da bir görüşme sağladı. Kulislerden gelen bilgiye göre bu görüşme sonrasında Kenan Kender’in İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığından vazgeçtiği öğrenildi.

Eski Başkan Yavuz Uğurdağ: “Meclis ve Yönetim Kurulundan Davet Geldi

Yavuz Uğurdağ – Eski İTSO Başkanı

2022 yılında gerçekleşen İTSO seçimlerinde güven tazeleyerek tekrar başkanlığa seçilen Yavuz Uğurdağ 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Yerel Mahalli ve İdareler Seçiminde Ak Parti’den İnegöl Belediye Başkan aday adaylığı için İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanlığından istifa etmişti. Ancak geçtiğimiz günlerde Bursa AKKM’de gerçekleştirilen aday tanıtım töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tekrardan mevcut belediye başkanı Alper Taban’ın İnegöl Belediye başkanlığına aday gösterilmesiyle Yavuz Uğurdağ umduğunu bulamamıştı. İTSO Başkanı Hüseyin Özdemir ve yönetim kurulu üyesi Sinan Kılakay’ın istifasından sonra yapılan görüşmeler sonrasında Yavuz Uğurdağ isminin ön plana çıktığı, mevcut İTSO yönetim kurulundan Uğurdağ’ın tekrardan göreve gelmesiyle alakalı yönetim kurulu başkanlığına aday olması konusunda davet edildiği öğrenildi.

Hakan Özdemir: “Bu Kadar Saygın Kurumun 2 Aydır Dile Dolanan Durumu İçler Acısı”

Hakan Özdemir – İTSO Meclis Üyesi

Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan İTSO Meclis Üyesi Hakan Özdemir ise; “Mevzuata uygun, ancak etik olmayan bir seçim var. Belki de Tarihin yazmadığı, görmediği ancak bu güne kadar İTSO’nun kuruluşundan bu yana 49 meclis üyesinin tamamının güven oyunu alan bir ticaret odası başkanı ve yönetiminin kimseye danışmadan etmeden istifa edip İnegöl Belediye Başkan aday adaylığına giden birisinin tekrardan geri dönmesini yanlış olduğunu belirtmiştim. Önce şahsım olmak kaydıyla, gelecekte siyasetle ilgili herhangi bir düşüncesi, hayali olan arkadaşlarımız istifa edip gider ise, olmadı diye bu kuruma geri dönmesinler. Bu kurum siyasete alet edilmemeli. ” ifadelerini kullandı.

İnegöl iş dünyasının önemli bir aktörü olan İTSO, her sektörden gelen temsilcilerin katılımıyla zenginleşen bir yönetim kadrosuna sahip olmayı hedefliyor. Yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerinin belirlenmesiyle birlikte İTSO’nun, İnegöl’ün ekonomik kalkınması, ticaretin geliştirilmesi ve sanayi projelerinin desteklenmesi gibi alanlarda nasıl bir vizyon ortaya koyacağı merakla bekleniyor.