Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İnegöl CHP’de 3 Belediye Başkan Aday Adayı Var

Yaklaşan 31 Mart 2024

Yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde aday bulma çalışmalarını sürdüren ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl ilçe başkanlığı, geçtiğimiz aylarda milletvekili aday adayı ve parti meclisi adayı olan Mali Müşavir Hüseyin Çiçek üzerinde yoğunlaştı.

CHP İnegöl İlçe Başkanlığı, belediye başkan adaylığı için Harita Mühendisi İlker Tokdemir ve Doktor Fuat Erdem’in isimleri üzerinde durdu. Ancak, yapılan görüşmeler sonucunda İlker Tokdemir ile olumlu bir sonuç alınamadı. CHP’de resmi başvuru süresinin sona erdiği 6 Aralık 2023 tarihinden sonra İnegöl Belediye Başkanlığı için 3 isim dosya verdi. Bu isimler sırasıyla Ali Doğan, Hüseyin Çiçek ve Murat Çaylar.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerde ittifak için İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmüş, ancak İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun aldığı kararla her parti kendi adaylarıyla seçime katılma kararı almıştı. 2019 yılındaki seçimlerde İYİ Parti rozetiyle seçimlere giren Cumhuriyet Halk Partisi bu kez seçimlere kendi logosuyla girecek.

Edinilen kulis bilgilerine göre, CHP İnegöl ilçe başkanlığı, Hüseyin Çiçek ismi üzerinde karar kıldı ve bu ismin yakın zamanda kamuoyuna duyurulması bekleniyor. CHP, İnegöl’de güçlü bir adayla seçimlere katılarak, yerel yönetimde etkin bir rol oynamayı hedefliyor. Yerel seçim atmosferi CHP cephesinde heyecanla beklenen açıklamanın ardından daha da kızışacak gibi görünüyor.