Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İnegöl Belediyesi 2023 Bütçesi “Oy Çokluğu” İle Kabul Edildi

İnegöl Belediyesi Mayıs ayı

İnegöl Belediyesi Mayıs ayı meclisi ikinci oturumunda 2023 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı meclise sunularak oy çokluğu ile kabul edildi.

İnegöl Belediye Meclisi, 2024 yılı Mayıs Ayı 5. Olağan İkinci Birleşim Toplantısında tek madde için bir araya geldi. 22 Mayıs 2024 Çarşamba günü 14.30’da gerçekleştirilen mecliste, 2023 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabının Plan Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporu meclise sunuldu. Bütçe Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclis açılışında gündeme dair açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, Plan ve bütçe komisyonunun 2023 yılı kesin hesap cetveli üzerinde çalıştığını ve raporunu hazırladığını söyledi.

KOMİSYON RAPORU MECLİSE OKUNDU

Açılış konuşmasının ardından, Mayıs ayı birinci oturumunda görüşülerek komisyona havale edilen ve Plan Bütçe Komisyonu tarafından incelenen İnegöl Belediyesi 2023 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabının raporu okundu. Komisyonun değerlendirmesi sonucu hazırlanan raporu Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Sargın okudu.

“SAYIŞTAY RAPORLARINDA CİDDİ OLUMSUZ BULGULAR VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi’nden İnegöl Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Çiçek konuşmasında; “Hesaplara baktığımızda yüksek kredi faizleri gibi kalemler açısından bir problem bulunmamakta, ancak sayıştay raporlarının bulgularında; Belediye şirketinden istihdam edilen işçilere kanunda yer alan yasal sınırın üzerinde fazla çalışma yaptırılması, Taşınmaz kayıt işlemlerinin yönetmelik hükümlerine uygun şekilde yapılmaması, Taşınmaz kayıt işlemlerinin yönetmelik hükümlerine uygun şekilde yapılmaması, belediyece kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan taşınmaz tahsislerinin muhasebe kayıtlarının yapılmaması ve  bazı taşınmazların derneklere tahsis edilmesi gibi bulgular bulunmaktadır. Bu nedenle grup olarak ret oyu veriyoruz” ifadelerini kullandı

Saadet Partisi grup sözcüsü Fikret Bayram ise, Nisan ayında sunulan 2023 yılı faaliyet raporuna hayır cevabı vermiştik. Bu raporda faaliyetlerin muhasebesidir, grubumuz bu sefer evet oyu verecektir.

CHP ve YRP’den Bütçeye RED

Cumhuriyet Halk Partisi ve Yeniden Refah Partisi meclis üyelerinin Red oyu vermesiyle 2023 yılı Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı oy çokluğu ile kabul edildi.

Reklamı Geç