Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fuhuşun suç olmadığı Kırgızistan’da ülkedeki genelevler kapatıldı

Kırgızistan‘da hükümet dikkat çeken

Kırgızistan‘da hükümet dikkat çeken bir karara imza attı.

Kırgızistan hükümeti yetkilileri perşembe günü kolluk kuvvetlerine genelevlerinin mühürlenmesi talimatı verildi. Yapılan baskınlarla ülke genelinde tüm genelevler kapatılarak mühürlendi.

Sondakika haberine göre; Genelevlerin kapatılmasına yönelik operasyonları terörizm ve organize suçla mücadeleyle görevli kurum olan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi (GKNB) başkanı Kamçibek Tashiev üstlendi. GKNB basın servisi, “Devlet ve belediye başkanları ile kolluk kuvvetleri, vatandaşlara cinsel ilişki hizmeti sunan eğlence tesisleri, hamam kompleksleri ve genelevlerin faaliyetlerinin 1 Aralık’a kadar durdurulması gerektiğine ilişkin talimatlar aldı” açıklamasında bulundu.

Tashiev, perşembe günü teşkilatın yeni genel merkezinin açılış töreni sırasında yaptığı konuşmada, GKNB’nin yakın zamanda ülke çapındaki genelevlere bir dizi baskın düzenleyerek fuhuş mekanlarının kapatıldığını ve 70 kadının tutuklandığını söyledi. Tashiev, GKNB’nin genelev kurduğundan şüphelenilen altı kişiyi de tutukladığını söyledi.

Kırgızistan’da 1990’ların sonunda fuhşun kendisi suç olmaktan çıkarılmış olsa da, genelev kurmak, kadın ticareti yapmak ve başka türlü cinsel ilişki işçilerini işe almak yasa dışı olmaya devam ediyor.