Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dünya Engelliler Günü’nde Bergama’ya BM’den ödül

BERGAMA BELEDİYE BAŞKANI HAKAN KOŞTU, ELDE EDİLEN BAŞARILARDAN BÜYÜK MUTLULUK DUYDUĞUNU İFADE EDEREK BERGAMA BELEDİYESİ RAHMİ YEŞİLSOY ENGELLİ MERKEZİ ÖĞRETMENLERİNİ VE EKİBİ TEBRİK ETTİ.

BERGAMA BELEDİYE BAŞKANI HAKAN

Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi ve Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü BİLSEM öğrencilerinin “Erişilebilir Eğitim Sistemleri” projesi “Dünyanın En İyi Erişilebilir Projesi” ödülünü aldı.

Birleşmiş Milletler (BM) Viyana Ofisi işbirliği ile yürütülen Zero Project tarafından “Dünyanın En İyi Erişilebilir Projesi” kapsamında “Zero Project Awardee 2024” Bergama ödülünü kazanan proje Teknofest İzmir Şampiyonu olmuştu.

Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi ve BİLSEM öğrencilerinin projesi Essl Foundation, World Future Council ve European Foundation Centre tarafından oluşturulan ve Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi işbirliği ile yürütülen Zero Project’e dünya genelinde hakemlerin oylarıyla seçilmişti. Birincilik ödülünü kapan proje Teknofest İzmir’de ilk kez düzenlenen Girişim Yarışması’nda Engelsiz Yaşam Teknolojileri Temasında Türkiye genelindeki yarışmada birinciliği elde etmişti. Hem Birleşmiş Milletler hem Teknofest’te şampiyon olan proje aynı zamanda İzmir genelinde ödül alan tek Teknofest Şampiyonu olmuştu.

Dünyada örneği bulunmayan özel eğitim materyaleri

Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezinde kurulan “Engelsiz Eğitim Teknolojileri Atölyesi’nde” milli teknoloji hamlesi kapsamında dünyada bir ilk olan, tasarım ve üretimi devam eden “Özel Eğitim Materyalleri” önce ülkemizdeki öğrencilere sonrasında Afrikalı çocuklar başta olmak üzere tüm Dünya çocuklarına ulaşacak. Engellilerin eğitiminde dünyada bir ilk olan materyaller öğrencilerin eğitiminde çok önemli bir farkındalık oluşturuyor.

Başkan Koştu: “Başarımız tüm dünyaya armağan olsun”

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, elde edilen başarılardan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek Bergama Belediyesi Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi öğretmenlerini ve ekibi tebrik etti. Başkan Koştu Bergama Belediyesi olarak eğitim ve öğretime çok önem veriyoruz. Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi’mizdeki projenin hem Birleşmiş Milletler hem de Teknofest İzmir’de şampiyon olması bizi gururlandırıyor. Geleceğimiz gençlerimiz için bugüne kadar sayısız desteklerimiz oldu. Çocuklarımıza, destek veren öğretmenlerimize ve idarecilerimizi tebrik ediyorum. Bir ağabeyleri ve Bergama Belediye Başkanı sıfatıyla her zaman yanlarında olmaya devam edeceğim’’ dedi

TÜRK HAVA KUVVETLERİ’NE BAĞLI SOLOTÜRK
Sıradaki Haber SOLOTÜRK öğrencilerle bir araya geldi