Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Bursa İl Başkanlığına Nihat Yeşiltaş seçildi

Cihan Unuak/Bursa Cumhuriyet Halk

Cihan Unuak/Bursa

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Bursa İl Olağan Kongresi’nde 599 delegenin 323’ünün oyunu alan Nihat Yeşiltaş başkan oldu.
CHP 38. Bursa İl Olağan Kongresi, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. 650’ye yakın delegenin oy kullanma hakkına sahip olduğu kongrede Turgut Özkan, Nihat Yeşiltaş ve Gürhan Akdoğan başkan adayı olarak yarıştı. 599 oyun kullanıldığı seçimde Nihat Yeşiltaş geçerli oyların 323’ünü alarak CHP Bursa İl Başkanı olurken, Gürhan Akdoğan 152, Turgut Özkan ise 120 oyda Kaldı. 4 oy ise geçersiz sayıldı.

Bu arada Nihat Yeşiltaş listelerinden Bursa il yönetimi listesinde İnegölden de Ömer Güneri’de yeni yönetim yer aldı

“Hepimize yoldaş Nihat Yeşiltaş” sloganıyla kürsüye çıktı.

Yeni il Başkanı Nihat Yeşiltaş kongrede yaptığı konuşmasında;

“Hepinizi en devrimci duygularımla selamlıyorum. İş cinayetleri, işten atmalar, yurdun dört bir yanında hak mücadelesi veren emekçiler var. Bizden istedikleri onlara ses olmamız. İnsanca bir yaşamı çok görenleri yeneceğiz. Tüm emekçilere Bursa’dan selam olsun.
AKP’nin ve Cumhur İttifakı’nının yarattığı cehennem halkımızı sefalete sürüklüyor. Bu tablo karşısında açıktır ki farklı bir siyasi anlayışa sahip olmamız gerekiyor. Aday olmamızın en büyük nedeni birleştirici anlayışı tüm Bursa’ya yaymaktır.
Öyle bir örgüt yaratacağız ki, CHP’nin aracını gören herkes “bizimkiler geldi” diyecekler.

Biz kimsesizlerin, yoksulların ve yok sayılanların sesi olmak için geliyoruz. Bursa kendisine yakışmayan bir yönetimle heba oluyor.” dedi.
Nihat Yeşiltaş konuşmasının büyük çoğunluğunu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı eleştirmeye ayırdı.
Sosyal Demokrat belediyeciliği Bursa’da iktidar yapmak için, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmış Parti’nin İl Başkanı olmak için adayım.
Eğer yerel iktidarı sağlayamazsak Türkiye gerici bir devire girecektir. En son 46 yıl önce Bursa’yı kazanmış bir partinin bugün ayrışması kabul edilemez. Bizler bir araya gelmeliyiz. Bizi birleştiren bizi ayrıştırandan daha güçlü olmuştur. Biz Bursa’nın daha önce görmediği muhalefet cehpesini oluşturmak için geliyoruz.

Turgut Özkan ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“İl yönetimimizin sizlerin oylarıyla seçilmesinin ardından 44 ay geçti. Bu süreçte deprem ve pandemiyi yaşadık. Bu süreçte il yönetimimiz uzun ve birlik içinde çalıştı. Bu sürede görev alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.
Önceki kongrede il başkanlığını kiradan kurtaracağımızın sözünü vermiştik. Yaptık.
İl binamızın teknolojik altyapısını yaptık. Türkiye’de bir tek Bursa, seçimleri hemen aldık ve Genel Merkeze iletebildik.

Bu süre zarfında Bursa’nın sorunlarını ülke gündemine taşıdık. Genel seçimlerde kara bir propagandaya yenildik. Hedefimiz Bursa’da yerel seçimi kazanmak. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer ilçeleri de kazanacağız. 30 yıldır belediyelerimiz var ilçe binamız yok. Kendi binası olmayan 100 yıllık parti mi olur?

44 ayda güzel bir deneyim edindik. 30 Mart’ta Bursa sokaklarında yerel seçim için hazırız. Herkesi kucaklayıcı olsun diye belediye başkanı veya milletvekiliden destek istemedik. Bu liste örgütün listesidir. Örgütü artık siz değil emekçiler yönetecek. Özellikle belediye başkanlarını kurultay delegesi yazmadım. Siyaseti dizayn edemezsiniz yeter!..

Mudanya’da toplantı yapıyorum. Bir tane delege gelmiyor. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz bu ayıptır.

CHP’de umutsuzluğa yer yoktur. Pes etmek yoktur. Bugün 3 adaylı bir kongre gerçekleştiriyoruz. 3 yıldır dizayn etmeye çalışan bir anlayış var.
Kendilerini belediye başkanlığı listesinde görünce arkasına bakmayan birileri var. Yeter…

Benim arkamda belediye başkanları yok, milletvekilleri yok, benim arkamda örgüt var.
İlkeli siyaset yapılması gerekiyorsa bana oy verin.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinden yeterli verimi alamıyoruz. Parti’yi ilgilendiren adayların kapıların arkasında değil şeffaf bir şekilde olmasını istiyorsanız bana oy verin.

40 bin üye varken son anda gelip üye olan meclis üyesi veya belediye başkanı olmasını istemiyorsanız bana oy verin.

Bize oy kaybettiren, şahsi düşüncelere karşı bana oy verin.

Bursa’yı üyeler ve delegeler yönetecek.”

Gürhan Akdoğan ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
“Değerli dostlar gönül isterdi ki, misafirlerimiz daha az konuşsaydı. 2012 yılının 17 Haziran’ında görevden alındım.
11 yıldır özlemişiz. 2012 yılından önce, bugünkü parti için eleştirilerin hiç biri yapılmıyordu.
O günden beri aktif görevde değilim. Ancak o günden sonra bir Atatürk devrimcisi olarak gördüğümüz eksiklikleri söylemeye devam ettik. 2011’de Genel Başkan laiklik tehdit altında değildir dediğinde niye kimse bir şey söylemedi. Ama 2016’da gerici darbeye kalkışıldı. Demekki laiklik tehdit altındaymış.
28 Mayıs’ta ne olduysa bu partide herkes değişimci oldu. Bu örgütte mevcut durum analizi yapıldı mı, yapılmadı.
Hesap vermesi gerekenler yöneticilerdir. Oradaki emektarlar değil.
Mevcut durum analizi yapılmadan olmaz. Bir birimizi suçladık durduk. Arkadaşlar samimi olacağız. Ben buraya gelmeden önce tüm öz eleştiri mi yaptım. O genç arkadaşalar, sandıkları tuttular tutanakları tuttu. Sonrasında ise büyük bir travma yaşadı. Sadece hasamaet yaparak olmaz. Bedel ödeyeceksiniz.
5 yıl il başkanlığı yaptım. 5 seçim geçirdim. Bu tablo örgütün birleştirmek mi?
Bir insan kararlı olacak, tutarlı olacak. Biz bunları söylerken Nutuk’tan oluyoruz. Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; ‘bir partide yanlışı söylemezseniz o yanlışın bir parçası olursunuz.’
Konuşacağız.
Kapı kapı dolaşmanın bir stratejisi olmazsa olmaz.
Bursa’da bir muhalefet olmazsa örgütlenemeyiz. STK’lar, örgütler ve basınla yapılması lazım.
Biz İzmir’deki gibi kavga etmiyoruz. Mesele eylemlilik içinde olmaktır.
Delege özgürdür, delegenin oyuna ipotek konulamaz. Demokrasi kuralların işletilme rejimidir.