Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Brezilya’daki sel felaketinde ölü sayısı 113’e yükseldi

BREZİLYA’NIN PORTO ALEGRE METROPOL BÖLGESİNİN KUZEYİNDEKİ CANOAS BELEDİYESİNDE ÇİFTLİK ÇATISINDA MAHSUR KALARAK ÜLKE GÜNDEMİNE OTURAN BİR AT, GÜNLER SONRA KURTARILDI.

Bu haberin fotoğrafı yok

Güney Amerika ülkesi Brezilya’nın Rio Grande do Sul eyaletinde meydana gelen selde hayatını kaybedenlerin sayısı 113’e yükseldi.

Brezilya’nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinin bilançosu ağırlaşıyor. Rio Grande do Sul Sivil Savunmasından yapılan açıklamada, sel nedeniyle 6 kişinin daha hayatını kaybettiği, toplam can kaybının 113’e yükseldiği bildirildi. Kaybolanların sayısının ise 146’ya ulaştığı aktarıldı. Yetkililer, sular altında kalan bölgelerden kurtarılanlara evlerine dönmemeleri çağrısında bulundu. Ulusal Meteoroloji Enstitüsü (INMET) ise pazar gününe kadar eyaletin merkezinde ve doğu kesimlerinde yoğun yağış beklendiği konusunda uyarı yaptı.

Çatıda günlerce mahsur kalan at kurtarıldı

Porto Alegre metropol bölgesinin kuzeyindeki Canoas belediyesinde çiftlik çatısında mahsur kalarak ülke gündemine oturan bir at, günler sonra kurtarıldı. “Caramelo” adı verilen atın bulunduğu noktaya gelen itfaiyeciler, askerler ve gönüllüler, atı uyuşturarak şişme bota aldı. Susuz kaldığı belirtilen at, veteriner hastanesinde tedavi altına alındı.

Eyalet yetkililerine göre geçtiğimiz haftadan bu yana yaklaşık 10 bin hayvan mahsur kaldığı bölgelerden ekipler tarafından kurtarıldı.

Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi seçimleri
Sıradaki Haber Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi seçimleri yapıldı, İnegöllü Çiçek ve Berber liste de