Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Çavuşoğlu: “Bu şehrin kaynakları, bu şehrin insanlarına harcanacak”

GÖREVE BAŞLADIĞI İLK 50 GÜNDE SUDA İNDİRİM, EMEKLİLERE İKRAMİYE, YENİ DOĞUM YAPAN ANNELERE DESTEK VE HOROZ KART SÖZLERİNİ YERİNE GETİRDİKLERİNİ İFADE EDEN BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU, “BU ŞEHRİN KAYNAKLARI, BU ŞEHRİN İNSANLARINA HARCANACAK” DEDİ.

GÖREVE BAŞLADIĞI İLK 50

Göreve başladığı ilk 50 günde suda indirim, emeklilere ikramiye, yeni doğum yapan annelere destek ve Horoz Kart sözlerini yerine getirdiklerini ifade eden Başkan Çavuşoğlu, “Bu şehrin kaynakları, bu şehrin insanlarına harcanacak” dedi.

04 Nisan 2024’de mazbatasını alan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Ramazan Bayramı tatili sürerken, 13 Nisan 2024’te Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’ni topladı. Başkan Çavuşoğlu, uygun şartları taşıyan emekliler ile yeni doğum yapan annelere yönelik verecekleri destek sözü için ilk adımı attı. İlgili komisyonlara sevk edilen gündem maddeleri Mayıs ayı Meclis’inden jet hızıyla geçerek kabul edildi. Sosyal yardım kriterlerini taşıyan emeklilere yönelik 5 bin TL’lik ikramiye için başvurular 20 Mayıs 2024’te başlarken, yeni doğum yapan annelere söz verilen 4 bin TL’lik destek müracaatları ise 22 Mayıs Çarşamba günü başvuruya açıldı.

Denizli artık en pahalı suyu kullanmıyor

Başkan Çavuşoğlu ayrıca “bir elin verdiğini diğer el görmeyecek” hedefiyle hayata geçirecekleri “Horoz Kart” projesi için de Meclis’ten ilgili banka ile protokol imzalama yetkisi aldı. Bunların yanında, Başkan Çavuşoğlu’nun bir diğer sözü olan suda indirim konusu da DESKİ Genel Kurulu’nda görüşülerek karara bağlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ’nin açıklanan ağır borç yüküne rağmen Başkan Çavuşoğlu bu sözünü de tutarak su tarifelerinde yüzde 40’a varan indirim yaptı. 1 Haziran 2024 itibariyle “konut” abonelerinden birinci kademe (0-12 m için) uygulanan su ücreti, 21 lira 797 kuruştan 15 lira 258 kuruşa, atık su ücreti 10 lira 895 kuruştan, 7 lira 629 kuruşa indirildi. Türkiye’deki 30 büyükşehir arasında en pahalı suyu kullanan 4’ncü il olan Denizli, aldığı bu kararla 16’nci sıraya geriledi.

Geri gönderilen araçlarla 1 milyon 214 bin TL tasarruf edildi

Başkan Çavuşoğlu göreve geldikten 4 gün sonra Büyükşehir Belediyesinin bir kısmı lüks olan ihtiyaç fazlası 45 adet kiralık aracını da geri gönderdi. Göreve gelir gelmez israf ve şatafata son vermeye başladıklarını belirten Çavuşoğlu, sadece araçların geri gönderilmesiyle aylık 1 milyon 214 bin 962 TL tasarruf edildiğini açıkladı. Öte yandan, Denizli merkezde 14 yıldır Büyükşehir Belediyesinin iştirak şirketi BELTAŞ tarafından işletilen ücretli cep otoparkı uygulamasına da son veren Başkan Çavuşoğlu, yine BELTAŞ tarafından işletilen sosyal tesislerde çay ve kahve ücretlerinde yüzde 66’yı geçen indirim talimatı verdi. Söz konusu sosyal tesislerde çay 15 TL’den 5 TL’ye, Türk kahvesi ise 35 TL’den 15 TL’ye düştü. Göreve geldikten hemen sonra Çivril Güneş Enerji Santrali’nin de bir an önce faaliyete geçerek, Denizli ve Türkiye’ye katkı sağlaması için çalışan Başkan Çavuşoğlu, geçmişte yaşanan tüm aksaklıkları giderdiklerini ve tesisin 20 Haziran’da faaliyete başlaması için ne gerekiyorsa yapılacağını belirtti.

Gülen yüzlerin olduğu bir Denizli

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, kenti daha iyiye daha güzele hep birlikte taşıyacaklarını belirterek, başarı öyküsünü hep beraber yazacaklarını söyledi. Bu kapsamda, Denizli halkının her bir kuruşuna sahip çıkacaklarını, garibin, gurebanın, sokakta yalın ayak terlikle gezmek zorunda kalan yetimin hakkını koruyacaklarını vurgulayan Başkan Çavuşoğlu, “Rutin belediyecilik hizmetlerimizi sürdürürken söz verdiğimiz projelerimizi de hızlı bir şekilde yerine getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Açıkladığımız tüm projelerimizi yaşama geçireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Sosyal yardımlarla asıl ihtiyaç duyan insanlarımıza tüm imkanlarımızla destek olacağız. Denizli Büyükşehir Belediyesi artık bir kesime, bir zümreye değil bu şehrin insanlarının tamamını kucaklayacak. Bu şehrin kaynakları bu şehrin insanlarına harcanacak. Huzuru, mutluluğu içinde barındıran, gülen yüzlerin olduğu bir Denizli’yi hep beraber inşa edeceğiz” dedi.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) GENEL
Sıradaki Haber MHP Genel Başkanı Bahçeli: “Cumhur İttifakı devam edecektir, bizde çatlama olmaz”
Reklamı Geç