Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Alper Taban’a soruyoruz; UNUTTUNUZMU bilerekmi OKUTMADINIZ ?

(Cihan Unuak/Özel Haber) 31

(Cihan Unuak/Özel Haber)

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tekrar İnegöl Belediye Başkanı seçilen Alper Taban’ın, ilk Belediye Meclis toplantısında İstiklal Marşı’nın okutulmaması ve saygı duruşunda bulunmayı unutması veya bilerek mi yaptırmadığı tartışma konusu oldu. Türkiye’nin birçok belediyesinde meclis toplantıları saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, bu adımların atılmadığı toplantılarda meclis üyelerinin uyarılarıyla gündem belirlendi.

DİYARBAKIR’DA BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmaması, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın müfettiş görevlendirmesine neden olurken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise meclis toplantısını ses cihazlarının arızası nedeniyle meclis üyeleriyle birlikte İstiklal Marşı’nı okuyarak başlattı. Türkiyenin Tüm Belediyelerinde İstiklal marşı okunması ve saygı duruşu yapılırken unutan belediyelerde de hatırlatma yapılarak bu kutsal meclis saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla çalışmalarına başlamıştır.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN İSE FARKLI DAVRANIŞLAR
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın İnegöl Belediye Meclisi’nde İstiklal Marşı’nı okutmama ve saygı duruşunda bulunmama olayı halk arasında gündem olurken, sosyal medya hesaplarından ise Cumhuriyet Bayramı gibi özel günlerde kutlaması dikkat çekti. Bu durum, bazı vatandaşlar tarafından yapmacık olarak yorumlandı.

13 Nisan 2024 tarihinde İnegöl Belediyesi Meclis toplantısı saat 10.00 da naklen canlı olarak ta İnegöl Belediyesinin resmi sitesinden yayınlanmıştı.