Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Akdeniz’de metruk binaların yıkımı sürüyor

MERSİN’İN MERKEZ İLÇE AKDENİZ BELEDİYESİNCE, VATANDAŞLARIN CAN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDEN, GÖRSEL AÇIDAN DA KİRLİLİK OLUŞTURAN TERK EDİLMİŞ BİNALARIN YIKIM ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİLDİĞİ BİLDİRİLDİ.

MERSİN'İN MERKEZ İLÇE AKDENİZ

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesince, vatandaşların can güvenliğini tehdit eden, görsel açıdan da kirlilik oluşturan terk edilmiş binaların yıkım çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

Akdeniz Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden, kent estetiğini bozarak görsel kirlilik oluşturan ve kimi zaman sosyal sorunlara yol açan terk edilmiş harabe yapıların yıkımını sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri son olarak yasal süreçleri tamamlanan Hürriyet Mahallesi’nde bulunan terk edilmiş yapı ve etrafındaki donatıların yıkımını iş makineleri desteğiyle gerçekleştirdi. Metruk yapının yıkımına tanık olan mahalle sakinleri, ekiplere teşekkür etti.

“En çok şikâyet edilen konuların başında geliyor”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da metruk yapılarla mücadele hakkında yaptığı değerlendirmede, muhtarlar ve mahalle sakinlerinden gelen şikayet konularının başında terk edilmiş yapılar olduğuna dikkat çekti. Bu yönde gelen talepleri yerine getirmek için yasal işlemlerin en kısa sürede başlatıldığını kaydeden Başkan Gültak, “Terk edilip kendi haline bırakılan ve zaman içinde harabeye dönen bu tür binalar, insanlarımızın can ve mal güvenliği açısından riskler oluşturabiliyor. Bu tür yapılar, yer yer madde bağımlılarınca mesken tutulduğu için halkın huzurunu bozup istenmeyen sosyal sorunlara da yol açabiliyor. Dolayısıyla metruk yapılarla ilgili şikayetler en hızlı şekilde işleme konulup akabinde ekiplerimiz tarafından sonuçlandırılıyor” dedi.

Bu haberin fotoğrafı yok
Sıradaki Haber Çöl tozu 30 Nisan’a kadar temizlenecek