Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sırbistandan, Nepal’e 20.000 km pedal çevirecek

Sinan Unuak// Sırbistan’dan bisikletiyle

Sinan Unuak//

Sırbistan’dan bisikletiyle yola çıkan Dragan Šibalić 1 yıllık macera yolcuğu ile Nepal’e pedal sürecek.

Sırbistan’ın Kraljevo kentinde yaşayan Dragan Šibalić ‘Hayata Meydan’ okuma olarak adlandırdığı gezilerine bir yenisini eklediğini belirterek Sırbistanda başlayan yolcuğunda İnegöl de mola verdi.

Yaklaşık 20.000 kilometre pedal çevirecek olan Dragan Šibalić yolu üzerinde önemli gördüğü şehirleri de tek tek gezerek gezisine farklılık kattığını ifade etti. İznik’teki Ayasofya’yı da ziyaret ederek İnegöl üzerinden Eskişehir sonrasında diyarbakır van üzerinden İran, Ermenistan, Afganistan, Gürcistan, Rusya, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan, Çin ve Finiş olarakta Nepal de gezisini tamamlayarak bu güne kadar yaptığı gezilerine bir yenisini eklemiş olacağını da söyle. 1 yıl sürecek olan bu macera yolculuğun sonunda Nepalden uçakla Sırbistana dönüş yapacağını belirten Dragan Šibalić daha önceki yıllarda da 9 ay süren Tokyo yolculuğunu tamamladığı ve yeni maceralara her zaman hazır olduğunu da belirtti.

Dragan Šibalić’ın Sırbistan’ın Kraljevo kentinde Türklerin çalıştırdığı bir tekstil fabrikasında çalıştığı ve fabrika yetkililerinin bu tür gezilere izin verdiklerini de söyledi