Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ”Bunlar terörün son çırpınışları”

TBMM’nin yeni yasama yılı

TBMM’nin yeni yasama yılı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’daki bombalı saldırı girişimiyle ilgili, “Bunlar terörün son çırpınışları, emellerine ulaşamadılar ve asla ulaşamayacaklar” ifadelerini kullandı.

Ankara’da İçişleri Bakanlığı’na yönelik bombalı saldırı girişimi düzenleyen 2 teröristten 1’i kendini patlatırken, diğeri çatışma sırasında vurularak öldürüldü. Olayda 2 polisimiz de hafif şekilde yaralandı. Yaşanan olay sonrası TBMM’nin yeni yasama dönemi açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar terörün son çırpınışları, emellerine asla ulaşamayacaklar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla Meclise geldi. 28. Dönem 2. Yasama Yılı açılış konuşmasını yapan Erdoğan, bu sabah Ankara’da yaşanan bombalı saldırı girişimine de değindi.

Erdoğan, “Ülkemize 40 yıldır çok ağır insanı ve ekonomik bedeller ödeten terör örgütü meselesi sınırlarımız içerisinde çözdük .Sınırlarımız dışındaki varlığını da ortadan kaldırarak ülkemiz için bir tehdit kaynağı olmaktan çıkartmak istiyoruz. Bu çerçevede son yıllarda elde ettiğimiz siyasi ve askeri başarıları yeni kazanımlarla daha da ileriye taşımak için hazırlıklarımızı yapıyoruz. İçeride ve dışarıda son terörist bertaraf edilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Terör örgütünün siyaseti yönlendirmesine ülkemizin kutlu yürüyüşünü engellemesine izin vermeyeceğiz. Bu sabah 2 caninin etkisiz hale getirildiği eylem, terör örgütünün son çırpınışıdır. Vatandaşın huzuruna ve güvenliğine kast eden alçaklar, emellerine ulaşamamıştır asla da ulaşamayacaktır” diye konuştu.