Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

Zeytinburnu Belediyesi Kış Spor Okulları’nın kapanış programı gerçekleştirildi

ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ’NİN GENÇLERE SPORU SEVDİRMEK İÇİN HAYATA GEÇİRDİĞİ KIŞ SPOR OKULLARI’NIN KAPANIŞ TÖRENİ BUZ ADASI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. PROGRAMDA KONUŞAN ARISOY, “ÇOCUKLARIMIZIN BU YAŞLARDA SPORA OLAN İLGİLERİNİ, YETENEKLERİNİ, KABİLİYETLERİNİ KEŞFETMEK, ONLARIN HAYATINA DOKUNMAK ÇOK KIYMETLİ” DEDİ.

ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ’NİN GENÇLERE SPORU

Zeytinburnu Belediyesinin gençlere sporu sevdirmek için hayata geçirdiği Kış Spor Okulları’nın kapanış töreni Buz Adası’nda gerçekleştirildi. Programda konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Çocuklarımızın bu yaşlarda spora olan ilgilerini, yeteneklerini, kabiliyetlerini keşfetmek, onların hayatına dokunmak çok kıymetli” dedi.

Zeytinburnu Belediyesi, gençlere sporu sevdirmek ve spor yapma alışkanlığı kazandırmak amacıyla bu sene de Kış Spor Okulları organizasyonunu gerçekleştirdi. 5 Ekim ile 7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Kış Spor Okulları’nda 5-16 yaş arası öğrenciler basketbol, voleybol, tenis, masa tenisi, okçuluk, taekwondo, binicilik, yüzme, jimnastik ve buz pateninden oluşan 10 branşta eğitim gördü.

Kış Spor Okulları çerçevesinde 15 farklı spor tesisinde, 45 uzman eğitmen eşliğinde 3 bin 522 farklı çocuğa eğitim verildi. Haftanın 2 günü 1’er saatlik eğitim alan öğrenciler, eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamladı. Kış Spor Okulları’na katılan çocuklara eşofman takımı ve çanta ücretsiz olarak dağıtıldı. Kış Spor Okulları’nın kapanış programı Zeytinburnu Buz Adası’nda gerçekleştirildi. Programa, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu Kaymakamı Ercan Turan, öğrenciler ve velileri katıldı. Kış Spor Okulları’nda başarı gösteren öğrencilere kupa ve madalyaları takdim edildi.

“Zeytinburnu’ndan 3 bin 500 çocuğumuz ilgi gösterdi”

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Zeytinburnu’nda yaz ve kış spor okulları neredeyse gelenekselleşmiş sayılır. Bu yıl Ekim ayında 10 farklı branşta başlayan Kış Spor Okulumuza Zeytinburnu’ndan 3 bin 500 çocuğumuz ilgi gösterdi. Bir süre sonra yaz programı açacağız. Bunları çok önemsiyoruz. Çocuklarımızın bu yaşlarda spora olan ilgilerini, yeteneklerini, kabiliyetlerini keşfetmek, onların hayatına dokunmak çok kıymetli. Çocuklarımıza sporda, kültür-sanatta, müfredat dışında desteklememiz lazım” diye konuştu.

“Burada milli sporcular yetişecek”

Spor faaliyetlerinin artırılarak sürdürüleceğini ifade eden Arısoy, “Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük buz pistindeyiz. Burası milli sporcular yetiştirecek. Yine okçuluk, yüzme, basketbol, karate gibi branşlarda da milli sporcular yetiştireceğiz. En önemlisi, çocukların bu yaşta bu sporlarla tanışması. Biz başlangıç eğitimini veriyoruz. İnşallah geri kalanını çocuklarımız, velilerimiz, kendileri yetiştirecekler” diye konuştu.