Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

Zabıta ekipleri market denetiminde

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ, VATANDAŞLARIN ALIŞVERİŞTE ÜRÜNLERE DOĞRU ZAMANDA, DOĞRU FİYATLA ULAŞMASI VE FAHİŞ FİYAT UYGULAMALARININ ÖNLENMESİ İÇİN ŞEHİR GENELİNDE SIKI DENETİMİ YAPIYOR.

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA

Sakarya Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşların alışverişte ürünlere doğru zamanda, doğru fiyatla ulaşması ve fahiş fiyat uygulamalarının önlenmesi için şehir genelinde sıkı denetimi yapıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı vatandaşların güvenli alışveriş yapmaları için denetimlerine devam ediyor. Ekipler zincir marketleri işyeri açma ve çalışma ruhsatı, terazi ölçümleme kontrolü, raf-kasa fiyat kontrolü ve son kullanma tarihi kontrollerini yaparak vatandaşların gıdaları ve tüm ürünlere sağlıklı ve güvenilir biçimde ulaşmasını sağlıyor. Marketlerde gerçekleştirdiği denetimlerle vatandaşların mağduriyetinin de önüne geçen ekipler, fahiş fiyat konusuna ise aman vermiyor. Zincir marketlerin ve tüm işletmelerin ürünlerini normal değerinden fahiş şekilde yüksek satarak haksız kazanç elde etmesini engelleyen ekipler, böyle bir tespit yapılması halinde ise durumu tutanakla İl Ticaret Müdürlüğü’ne bildiriyor. Bu uygulamalar sayesinde tüketiciler raf-kasa farkı, gramaj problemi, son kullanma tarihi sorunu ve fahiş fiyat gibi durumlarla karşılaşmıyor.