Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

Vali Akbıyık, aşiret liderleriyle halay çekti

HAKKARİ VALİSİ VE BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ İDRİS AKBIYIK, JİRKİ AŞİRETİ KANAAT ÖNDERİ NECMAN ADIYAMAN’IN OĞLU HAZIM ADIYAMAN’IN DÜĞÜN TÖRENİNE KATILARAK AŞİRET LİDERLERİYLE HALAY ÇEKTİ.

HAKKARİ VALİSİ VE BELEDİYE

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Jirki aşireti kanaat önderi Necman Adıyaman’ın oğlu Hazım Adıyaman’ın düğün törenine katılarak aşiret liderleriyle halay çekti.

Hakkari-Van kara yolu üzerinde bulunan Kırıkdağ köyünde yapılan düğün töreninde İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel ve İl Emniyet Müdürü Mete Salavat Pınar da Vali Akbıyık’a eşlik etti. Vali ve beraberindekiler; aşiret liderleri, kanaat önderleri ve aşiret mensupları tarafından davul zurna ile karşılandı. Miting alanına dönüşen düğün töreninde Vali Akbıyık, alana güçlükle ulaştı. Vali Akbıyık, Hazım Adıyaman ve Iraklı Mahana Abdollahi çiftine mutluluklar diledi.

Vali Akbıyık; Şırnak Beytüşşebap’taki Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman, Hakkari Jirki aşireti lideri Necman Adıyaman, Ertoşi aşireti lideri İskender Ertuş ve diğer aşiret liderleriyle halay çekti. Yurt içi ve yurt dışından 5 bine yakın davetlinin katıldığı düğün, renkli görüntülere sahne oldu.

Damadın babası Necman Adıyaman ve Sağdıç Abdulkadir Seyitoğlu, bu mutlu günde kendilerini yalnız bırakmayan tüm davetlilere teşekkür ettiler.