Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

Urartu Göz’de ‘akıllı lens’ uygulaması başarıyla gerçekleştiriliyor

OPERATÖR DR. BARAN BARİ İLHAN, “BAZI İNSANLARIN GÖZ ÇİZDİRME AMELİYATI OLARAK BELİRTİLEN EXCİMER LAZERLE ÇÖZÜM ÜRETİLME DURUMLARI OLABİLİYORKEN, BAZILARININ İSE GÖZ KALINLIKLARI BU İŞE UYMADIĞINDAN ONLARA ÖZEL ‘FAKİK’ DEDİĞİMİZ MERCEKLER KULLANILABİLİYOR. 50’SİNE, 60’INA, 70’İNE GELMİŞ VE KATARAĞI GELİŞMİŞ KİŞİLERDE, UYGUN GÖZLER DE AKILLI MERCEKLER OLARAK 3 ODAKLI DEDİĞİMİZ YAKIN, ORTA, UZAK MESAFEYİ GÖSTEREN AKILLI MERCEKLER KULLANIYORUZ” DEDİ.

OPERATÖR DR. BARAN BARİ

Yıllardır Van ve bölgeye hitap eden Urartu Göz, akıllı (trifokal) lens hizmetiyle vatandaşlara gözlüksüz bir hayat sunuyor.

Yıllardır Van ve bölgede katarakt ameliyatlarında akıllı lens uygulamasını başlatan Urartu Göz, bölge halkına hizmetin en iyisini sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. İnsanların hayatlarının her döneminde gözlüğe ya da lense ihtiyaç duymadan günlük yaşantılarını sürdürmek istediğini ifade eden Urartu Göz kurucularından Operatör Dr. Baran Bari İlhan, “Bazı insanların göz çizdirme ameliyatı olarak belirtilen excimer lazerle çözüm üretilme durumları olabiliyorken, bazılarının ise göz kalınlıkları bu işe uymadığından onlara özel ‘fakik’ dediğimiz mercekler kullanılabiliyor. 50’sine, 60’ına, 70’ine gelmiş ve katarağı gelişmiş kişilerde, uygun gözlerde akıllı mercekler olarak 3 odaklı dediğimiz yakın, orta, uzak mesafeyi gösteren akıllı mercekler kullanıyoruz” dedi.

Gözün içindeki merceğin işlevini yitirmeye başlamasından dolayı yerine yeni bir mercek takıldığını belirten İlhan, bu mercek ile insanların yakını, uzağı ve orta mesafeyi görebildiğini söyledi. Akıllı mercekler ile insanların ikinci bir bahar yaşama şansı bulabildiğine vurgu yapan İlhan, “Gözü excimer lazere, yani göz çizdirme ameliyatına uygun olmayan gençlerde merceğin ön kısmına bir mercek ilave edilerek rahat görmelerini sağlıyoruz. Fakat bu her göze uygun değildir. Uygun gözlere yapılması kaydıyla biz de kliniğimizde bu uygulamaları başarıyla uygulamaktayız. Hem 3 odaklı akıllı mercek olarak bilinen trifokal mercekleri kullanmaktayız hem de merceğini almadan fakik-iol dediğimiz mercekleri kullanarak bu konuda her yaş döneminde insanlara gözlüksüz bir hayat sunmanın yolunu açabiliyoruz. Yani gözü uygun olanlara göz çizdirme ameliyatıyla, gözü lazere uymayanlara ise fakik-iol dediğimiz merceklerle gözlüksüz bir hayat sunuyoruz” ifadelerini kullandı.