Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

Sinop pazarında esnafın tadilat talebi

SİNOP’TA İÇİNDE ÇOK SAYIDA TEZGÂHI BARINDIRAN PAZAR YERİNDE ESNAFLAR, YAĞMUR YAĞDIĞI ZAMANLARDA AKAN ÇATISINA TADİLAT İSTİYOR.

SİNOP'TA İÇİNDE ÇOK SAYIDA

Sinop’ta içinde çok sayıda tezgâhı barındıran pazar yerinde esnaflar, yağmur yağdığı zamanlarda akan çatısına tadilat istiyor.

Sinop’un kent merkezindeki giysi pazarında yağmur yağdığı zamanlarda akıtan çatı esnafa zor anlar yaşatıyor. İlk yapıldığı dönemde çatısı açık bırakılan pazar yerinde esnaf, kendi imkânlarıyla çatısını yerleştirdiğini ve zamanla yıprandığını belirtti.

Giysi pazarında 12 yıldır esnaflık yapan Sabri Demirci, “Yağmur yağdığı zaman resmen burası elek gibi akıyor. Belediyeye dilekçemizi verdik, sorunun çözülmesini bekliyoruz” dedi.

25 yıldır esnaflık yapan Fatih Aktaş, yağmur yağdığında ürünlerin de ıslandığını ifade ederek tezgahı kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi. Aktaş, “Çatımızı yaptırdık, bunun haricinde suyun yollarında çürümeler oldu. Çürüdüğü zaman müşterinin kafasına bile düştüğü oldu. Bir kısmını biz cebimizden yaptırdık, parça parça yaptırınca olmuyor bir tarafı yapılıyor diğer tarafı patlıyor. Yağış anında burası şelale gibi akıyor, malzemeler de ıslanıyor. Zaten yağmur yağdığı zaman malzemelerin üzerini kapatıp tezgâhı da kapamak zorunda kalıyoruz. Buranın tadilata ihtiyacı var” diye konuştu.

Annesiyle birlikte pazar yerinde esnaflık yapan Mücahit Arslan, “Annemle beraber 12 yıldır burada esnafız. Buranın onarılması için bin 500 adet imza topladık. Esnaf olarak buranın onarılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sinop Belediyesi’nden alınan bilgiye göre çatıda tamirat gerektiren alanlarda çalışma yapılacağı belirtildi.