Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

TSE ayar çekti ve Simit artık 4 çeşit olacak

Türkiyenin vazgeçilmezi simitle ilgili

Türkiyenin vazgeçilmezi simitle ilgili yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Türk Standartları Enstitüsü tarafından hazırlanan taslağa göre sokak simidi, pastane simidi, dolgulu simit ve hamuru haşlanmış simit olarak dörde ayrılacak. Ayrıca satışla ilgili de belli düzenlemelere gidilecek.

Özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmesi olan ve sokak lezzeti deyince akla ilk gelen simitle ilgili düzenleme için harekete geçildi. TSE tarafından hazırlanan taslağa göre simit, 4’e çeşide ayrılacak ve belli bir tadı olacak…

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından hazırlanan simit standardı, tasarı halinde meslek örgütlerine gönderildi. Taslağa göre simit; sokak simidi, pastane simidi, dolgulu simit ve hamuru haşlanmış simit olarak dörde ayrılacak. Simit, kendine has tat ve kokuda olacak acılaşmış olmayacak.

Simidin satışında da bir dizi kurala uyulacak. Buna göre simitler kapalı temiz camekanlar içinde muhafaza edilmek şartı ile fırınlarda ve bayilerde satılacak. Kullanılmamış, temiz ambalajlar içerisinde müşteriye sunulacak.

(mynet)