Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

Selde jandarma ekiplerinin kurtardığı vatandaşlar o anları anlattı

İKİNCİ KEZ SEL FELAKETİNİN MEYDANA GELDİĞİ KASTAMONU’DA SELDE MAHSUR KALDIKTAN SONRA KURTARILAN VATANDAŞLAR KONUŞTU.

İKİNCİ KEZ SEL FELAKETİNİN

Kastamonu’da selde mahsur kalan ve jandarma ekipleri tarafından kurtarılan vatandaşlar yaşadıkları o anları anlattı.

Sel afetinin ikinci kez meydana geldiğini Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine bağlı İlişi köyünde ve İnebolu’nun Özlüce köylerinde evlerinde mahsur kalan vatandaşların yardımına Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri koşmuştu. Sel sularının köyü etkisi altına aldığı İlişi ve Özlüce köylerinde evlerinde mahsur kalan ve jandarma ekipleri tarafından kurtarılarak güvenli bölgelere tahliyeleri yapılan vatandaşlar konuştu.

Sel anında yaşadıklarını anlatan Namiye Topaloğlu, “Ben çok korktum. Torunum da korktu, ben de korktum. Kurtarma ekipleri, karşıdan karşıya halat bağladılar. Ben de ‘Oradan oraya nasıl geçerim, nasıl ederim’ şeklinde kendi kendime düşünüyorum. Jandarma geldi, ‘korkma teyze, seni biz kurtaracağız, biz yanındayız. Sen kurtulana kadar biz seni yalnız bırakmayacak, burada senin yanında kalacağız, dediler” dedi.

Jandarma ekiplerine teşekkür eden Kadir Kayaoğlu, “Yanımda kimsem yok, jandarma ekiplerini çağırdılar. Jandarmalar her şeyimizle ilgilendiler. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.

Selde eşyalarının birçoğunu kaybettiklerini söyleyen Fatma Demiröz ise, “Garajda arabamız vardı, her şeyimiz vardı. Onların hepsi gitti. Selden 2 gün sonra gelip evimizi temizlediler, odunlarımızı ayırdılar. Allah jandarma ekiplerimizden razı olsun” şeklinde konuştu.