Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Uygulamamızı İndir

SBB, edebiyat dünyasını Bafra’da buluşturuyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) tarafından edebiyat dünyasının önemli isimlerini bir

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) tarafından edebiyat dünyasının önemli isimlerini bir araya getiren “Şairler ve Yazarlar Buluşması” etkinliği başladı. 3 gün sürecek olan bu kültürel buluşmanın ilk günü yoğun katılımla sona erdi.

SBB, edebiyat dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdiği özel bir etkinliğe imza attı. Bugün başlayan ve üç gün sürecek olan bu kültürel buluşma, Bafra Tütün Müzesi’nde edebiyatseverleri ağırlıyor. Etkinlik kapsamında şairler ve yazarlar gerçekleştirecekleri söyleşi ve panellerle edebiyatın farklı yönlerini katılımcılarla birlikte keşfediyor.

Edebiyat buluşmasının ilk günü, “Neden Edebiyat Günleri?” başlıklı panel ile başladı. Emin Günaydın, Erkan Yıldırım, Hakan Karaali ve Canberk Uncu edebiyat günlerinin önemi, edebi üretim süreci ve kültürel katkıları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Ardından İdris Anarat, “Bafra’da Şair Olmak, Neyzen Tevfik” konulu söyleşisiyle dinleyicilerle buluştu. Anarat, Bafra’nın edebi kimliğine dair gözlemlerini paylaşırken Neyzen Tevfik’in yaşamından kesitler sundu. Günün son etkinliğinde ise araştırmacı-yazar Ali Ak, “Bafra’da Millî Mücadele, Bafra Halkevi ve Altınyaprak Dergisi” başlıklı söyleşisi ile katılımcılarla bir araya gelerek bölgenin edebiyatla iç içe geçmiş tarihine ışık tuttu.

Belediyenin organize ettiği etkinlik, 25 ve 26 Nisan tarihlerinde de şair ve yazarların katılımıyla devam edecek.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tarsus Belediyesi, tarım potansiyelini artırmak amacıyla meyve-sebze kurutma tesisinin ardından,
Sıradaki Haber Tarsus’ta meyve ve sebze paketleme tesisi hizmete girdi