Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

Sapanca Gölü’nde sevindiren haber: Su seviyesi 31.37 metreye ulaştı

YAĞIŞLARIN AZ OLDUĞU DÖNEMDE SEVİYESİ AZALAN VE ETKİSİNİ GÖSTEREN KARIN ERİMEYE BAŞLAMASI SONRASINDA SAKARYA İLE KOCAELİ’NİN İÇME SUYU KAYNAĞINI KARŞILAYAN SAPANCA GÖLÜ’NDE SU SEVİYESİ, 10 GÜNDE 26 SANTİMETRE ARTARAK 31.37’YE ULAŞTI.

YAĞIŞLARIN AZ OLDUĞU DÖNEMDE

Sakarya ile Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü’nde karların erimeye başlaması ile su seviyesi, 10 günde 26 santimetre artarak 31.37 metreye ulaştı.

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) tarafından korunan ve sürekli olarak izlenen Sapanca Gölü’nden sevindiren haber geldi. Son dönemde yağışların azalması sebebiyle seviye olarak düşüş gözlenen gölde, 10 Mart’tan itibaren kentin özellikle yüksek kesimlerinde etkili olan kar ve sağanak yağışla birlikte su seviyesi 10 günde 31.11’den 26 santimetre yükselerek 31.37 metreye ulaştı. Göl seviyesinin ideal noktaya ulaştığını belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Son 10 gün gerçekten bereketli geçti. Allah’a şükürler olsun bize karla, yağmurla geçen günler nasip etti. Zirve noktalarda kuvvetli bir kar sistemi mevcuttu. Yaptığımız ölçümlerde kısa sürede 25 santimetrelik bir artış kaydettik. Göl seviyesi şu an riskli noktaların çok üzerinde hamdolsun. İçme suyu konusunda hiçbir problem yok. Ölçümlere, denetimlere devam ediyoruz. Şu an risk görmüyoruz” dedi.