Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

Ramazan ayında yeterli ve dengeli beslenme önemli

KONYA’NIN BEYŞEHİR İLÇESİ DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİM YARDIMCISI VE İLÇE SAĞLIK MÜDÜR VEKİLİ DR. KUTAY GÜVEN, RAMAZAN AYINDA SAĞLIKLI BESLENMEYLE İLGİLİ ÖNEMLİ TAVSİYELERDE BULUNDU.

KONYA’NIN BEYŞEHİR İLÇESİ DEVLET

Konya’nın Beyşehir İlçe Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve İlçe Sağlık Müdür Vekili Dr. Kutay Güven, Ramazan ayında sağlıklı beslenmeyle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.

Ramazan ayında beslenme düzeninin değişmesi sebebiyle yeterli ve dengeli beslenmenin öneminin daha da arttığını ifade eden Dr. Kutay Güven, “Sahur öğünü muhakkak yapılmalı. Sahurda süt, yoğurt, peynir, yumurta, sebze ve tam tahıllı ekmekler gibi yiyeceklerden oluşan hafif bir kahvaltı yapılmalı. Çorba, zeytinyağlı yemekler, yoğurt ve salatadan oluşan bir öğün de tercih edilebilir. Uzun süren açlık sonrası iftarda hızlı bir başlangıç yapmak sindirim problemleri yaşanmasına neden olabilir. Bu nedenle iftara su, çorba, salata ve bir dilim ekmek ile başlayıp 10-15 dakika sonra ana yemeğe geçilebilir. İftar ve sahur arasında sık sık su içmeye dikkat edilmeli, suya ek olarak süt, ayran, maden suyu, taze sıkılmış meyve-sebze suları tüketerek sıvı ihtiyacı karşılanabilir. Ramazan ayında da egzersizler yapılması ihmal edilmemeli, iftardan 1-2 saat sonra kısa mesafeli yürüyüşler yapılabilir” dedi.