Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

Putin, Rusya’da LGBT propagandasını yasakladı

RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADİMİR PUTİN, LGBT İLİŞKİLERİNİ TEŞVİK ETMEYİ VEYA “ÖVMEYİ”, HETEROSEKSÜEL OLMAYAN YÖNELİMLERİ ALENEN İFADE ETMEYİ VEYA BUNLARIN “NORMAL” OLDUĞUNU ÖNE SÜRMEYİ YASAKLAYAN YASAYI ONAYLADI.

RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADİMİR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, LGBT ilişkilerini teşvik etmeyi veya “övmeyi”, heteroseksüel olmayan yönelimleri alenen ifade etmeyi veya bunların “normal” olduğunu öne sürmeyi yasaklayan yasayı onayladı.

Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da LGBT propagandasını yasaklayan yasayı imzaladı. Yasa, Rusya’da yaşa bakılmaksızın LGBT ilişkilerini teşvik etmeyi veya “övmeyi”, heteroseksüel olmayan yönelimleri alenen ifade etmeyi veya bunların “normal” olduğunu öne sürmeyi yasa dışı kılarak, “geleneksel olmayan cinsel ilişkileri ve/veya tercihleri”, pedofili ve cinsiyet değiştirmeyi teşvik edenlere daha ağır cezalar verilmesini sağlayacak. Yasaya göre LGBT propagandaları internet, medya, kitap, görsel-işitsel hizmetler, sinema ve reklam alanlarında yasaklanacak.

Yeni yasaya göre “LGBT propagandası” için 400 bin rubleye ve “LGBT gösterileri ve gençler arasında cinsiyet değişikliğini teşvik eden bilgiler” için 200 bin rubleye kadar para cezası verilecek. Bu para cezaları, tüzel kişiler için sırasıyla 5 milyon rubleye ve 4 milyon rubleye kadar yükselecek.