Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

Özgener’e İtalya Devlet Nişanı verildi

İTALYA CUMHURBAŞKANI SERGİO MATTARELLA TARAFINDAN TAKDİR EDİLEN İTALYA CUMHURİYETİ DEVLET NİŞANI, İZTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHMUT ÖZGENER’E İZMİR İTALYA KONSOLOSU VALERİO GİORGİO TARAFINDAN VERİLDİ.

İTALYA CUMHURBAŞKANI SERGİO MATTARELLA

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’e İtalya ile ticari ve sosyal ilişkileri güçlendirmek, iki ülke arasında yeni fırsatlar sağlamak için yaptığı çalışmalar nedeniyle “İtalya Cumhuriyeti Devlet Nişanı” verildi. İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella tarafından takdir edilen “İtalya Cumhuriyeti Devlet Nişanı”nı İzmir İtalya Konsolosu Valerio Giorgio’nun elinden alan Özgener, “Bu nişanı İzmir Ticaret Odasının 90 bin üyesi adına alıyorum. Sizlerin huzurunda, bu nişanı bana layık gören İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve İtalya Hükümeti’ne teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İtalya Cumhuriyeti Yıldızı Nişanı Töreni, İzmir İtalya Konsolosu Valerio Giorgio, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pietro Alba, İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cemal Elmasoğlu ve Emre Kızılgüneşler, İZTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ali Osman Öğmen, İZTO Yönetim Kurulu Üyeleri Adil Özyiğit, Fetullah Yetik, İsmail Kahraman, Mehmet Şahin Çakan, Serdar Gökhan Arıkan, İZTO Meclis Üyesi Ayhan Sulak, Özgener’in ailesi ve yakınları katılımıyla Çeşme’de gerçekleşti. İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella tarafından takdir edilen İtalya Cumhuriyeti Devlet Nişanı, İtalya ile ticari ve sosyal ilişkileri güçlendirmek, iki ülke arasında yeni fırsatlar sağlamak için yaptığı çalışmalar nedeniyle İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’e İzmir İtalya Konsolosu Valerio Giorgio tarafından verildi.

“İZTO, İzmir-İtalya arasında yeni fırsatlar sağlamak için çalışıyor”

İzmir’e geldiği 2019 yılından beri, İtalya ile ticari bağları güçlendirmek için Mahmut Özgener liderliğindeki İzmir Ticaret Odası ile işbirliği yaptıklarını vurgulayan İzmir İtalya Konsolosu Valerio Giorgio, “Mahmut Bey’in odayı üyelerine azami nitelikteki hizmeti sunmaya nasıl yönlendirdiğini ve İzmir’deki Türk girişimcilerin ülkemizi daha iyi tanımalarını ve ticari ilişkileri artırmayı sağlayacak tüm faaliyetleri nasıl organize ettiğine sürekli olarak tanıklık edebildim. Son yıllarda, pandemi krizine rağmen İtalya ile Türkiye arasındaki ticaret büyüyerek 2022’de 23 milyar dolara ulaştı. 2023’ün ilk 7 ayında şimdiden 15 milyar dolara ulaştık. Bu sonucu mümkün kılan tüm İtalyan ve Türk girişimcilerin dinamik ruhunun dışında, İtalya ve İzmir arasında her zaman yeni fırsatlar sağlamak için çalışan ticaret odası gibi kurumların olmasıdır” dedi.

İtalya Konsolosluğu ile İEÜ işbirliği

Konsolosluk olarak ihtiyaçları oldukları her an Özgener’den destek aldıklarını ifade eden Giorgio sözlerini şöyle sürdürdü: “Diğer pek çok konunun yanı sıra İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), konsolosluğumuzun öğretmenlere ve etkinliklerine yönelik özel eğitim ve destek girişimlerini finanse ederek İtalyan dilini ve kültürünü desteklemek için çalışmalarını sürdürüyor. Tüm bu nedenlerden ötürü İtalya, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’e teşekkür eder.”

“Bu nişanı 90 bin üyemiz adına alıyorum”

Konuşmasına ailesine ve dostlarına teşekkür ederek başlayan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, hayattaki en önemli şeylerden birinin, sizi siz yapan değerleri, mutluluklarınızı ve kederlerinizi paylaşabileceğiniz insanlara sahip olmak olduğunu ifade etti. Özgener, “İtalya Hükümeti tarafından şahsıma layık görülen İtalya Cumhuriyeti Devlet Nişanı’nı, İtalya Konsolosu değerli dostum Valerio’nun elinden İzmir Ticaret Odasının 90 bin üyesi adına alıyorum. Sizlerin huzurunda, bu nişanı bana layık gören İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve İtalya Hükümeti’ne teşekkürlerimi sunuyorum” sözlerine yer verdi.

“İki ülke arasındaki dış ticaret 1,5 milyar dolar civarında”

Türkler ile İtalyanlar arasındaki ticaretin çok eskilere dayandığını vurgulayan Özgener şöyle konuştu: “İtalya, kentimizin dış ticaret ortakları arasında her zaman ilk beş ülke arasında yer alıyor. 2021 yılında İzmir’den İtalya’ya 852 milyon dolar tutarında ihracat yaptık. İtalya’dan şehrimize yapılan ithalat ise 653 milyon dolar. Toplamda İzmir’le İtalya arasındaki karşılıklı dış ticaret yıllık 1,5 milyar dolar civarında”

Konuşmaların ardından, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’e İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella tarafından takdir edilen “İtalya Cumhuriyeti Devlet Nişanı”nı İzmir İtalya Konsolosu Valerio Giorgio takdim etti.