Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

Orhaniyesporlu Taraftarlara ve Basına Saldırdılar

Orhanelispor ile İnegöl temsilcisi

Orhanelispor ile İnegöl temsilcisi Orhaniyespor arasında hafta sonu Orhaneli İlçe Stadında yaşanan tribün olayları ve basın mensuplarına saldırı pes dedirtti. Maçtan bir gün önce Orhaneli taraftarı Mustafa Tüfekçi sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda çıkacak olan olaylarında habercisiydi.

Orhaneli ilçe stadında oynan ve ilk yarının 1-0 Orhaniyespor galibiyetiyle sona eren maçın ikinci yarısının   uzatmalarının bitiminin son 30 saniyesinde Orhaneli taraftarlarının İnegöl’den maçı izlemek için gelen Orhaniyespor yöneticilerinin ve taraftarlarının bulunduğu tribünlere saldırması ve olayların çıkması spor camiasından büyük tepki gördü.

Orhanelispor kulübünün maç öncesi resmi sosyal medya hesabından Mustafa Tüfekçi isimli bir taraftarın yaptığı paylaşımda; “Sahamızda oynadığımız 2 maçta daha önce hiç rastlanmayan saha olayları olmuştur. Bu durum ilçemiz takımız ve büyük Orhanelispor sevdalılarına pekte yakışmamaktadır ayrıca takımımız da saha içinde bu olaylardan etkilenmektedir.” ifadelerini kullanarak taraftarlarına uyarılarda bulunmuştu. Orhanelispor açıklamanın devamında “Pazar günü 15.00 da Orhaneli ilçe stadında oynanacak olan maçımıza tüm Orhaneli ve Orhanelispor sevdalılarını davet eder 90 dakika boyunca sadece takımımızı desteklemelerini rica ederiz.” diyerek Orhaniyespor taraftarlarını da centilmence davet etmişlerdi.

Maç esnasında Orhaniyespor Kaptanı Serkan Hasanlara yoğun baskı oluşturan bir Orhanelispor taraftarı, maç sonunda oluşan kavganın fitilini ateşledi.

Dışarıdan Atılması İçin Arkadaşlarına Şişe Verdiler

Yaşanan arbedede Orhaniyesporlu taraftarların üzerine atılması için dışarıdan verilen şişeler görüntülere yansıdı.

Dışarıdan Atılması İçin Arkadaşlarına Şişe Verdiler

Tribünlerde yer alan bazı Orhaneli li taraftarların maç boyunca stadyum dışında telk örgülerin arasında içeriye cam şişeleri sokmaya çalıştıklarıda görüntülere yansıdı. Bu kişilerin olayların çıktığı sırada kavgayı başlatanların arasında yer alması ve öncülük yapması da görüntülerde yer aldı

Maç Sonu Çıkan Olaylarda Basın Mensupları Arbede Arasında Kaldı

Maçın bitiş düdüğüne yakın Orhanelispor ile Orhaniyespor taraflarları arasında yaşanan kavga sonrasında görevini yapan basın mensupları da arbede arasında kaldı. Yaşanan arbedede futbol müsabakasını canlı yayınlayan İbrahim Gürbaş ve Cihan Unuak fiziksel şiddet görerek, taraftarlarca maç yayın ekipmanları kırılarak zarar gördü. Radyo Güneş ve Haberizma.com sitesine ait görevli gazeteciler’den Cihan Unuak yaptığı açıklamada ‘’Sunucumuz Gazeteci İbrahim Gürbaş’la birlikte maçın çekimlerini yapıyorduk, ama ne varki maçın bitimine doğru tribün terörü hortladı sanki. Maçın bitimine saniyeler kala Kendini taraftar zanneden kişiler tarafından basın emekçileri olarak bizler şiddete maruz kaldık ve kameralarımız kırıldı. Haftalardır stadyumda olayların yaşandığı bir maçta görevli 2-3 polisin yetersizliği bile göz önüne serilmiş oldu. 3 haftadır yaşanan olaylarda acilen emniyetin hem önlem alması, hem de Orhaneli’ne ve spor kulüplerine zarar veren bu taraftarların cezalandırılması gerekmektedir’’ dedi

Polis Memurları Olaylara Müdahale Etmekte Zorlandı

Orhaneli İlçe Stadı’nda son 2 müsabakada çıkan olaylar sonrasında gerekli güvenlik önlemlerini almayan Orhaneli İlçe Spor Güvenlik Kurulu tarafından Orhanelispor – Orhaniyespor müsabakasında görevlendirilen polis sayısı oldukça azdı. Tribünde bulunan yaklaşık 500 kadar taraftarlara müdahalede zorlanan, sayısı 3-4 olan polis memurları çareyi biber gazı sıkmakla buldu. Olaylar yatıştıktan sonra Jandarma ekiplerinin gelmesi de gözlerden kaçmadı.

Orhanelispor Teknik Direktörü Ahmet Erin Tribünde

Orhanelispor Teknik Direktörü Ahmet Erin, 2 tarafında bulunduğu tribünlere çıkarak kavga eden taraftarları bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı.

Maç Sonunda Orhaniyespor’dan Açıklama Geldi

Orhaniyespor kulübü de sosyal medya üzerinden yaptı açıklamada Orhaneli stadyumunda tribünlerde yaşanan olayları ve olayları başlatan Orhanelispor taraftarlarını kınarken; “Amatör futbol kamuoyunun dikkatine. Futbol takımımızın her deplasman maçına takip eden taraftar ve yönetici kitlesine sahip bir kulübüz, defalarca güvenlik önlemlerinin eksikliğini çeşitli yöntemler ile dile getirmeze rağmen bir sonuç alamıyoruz, Orhaneli maçında sadece görevi futbol severlere maç seyrettirmek olan canlı yayın ekibimize kadar varan saldırılar sonucunda yayın ekibimizin kameraları kırılmıştır. Hiç bir deplasmana takımlarını desteklemeye gelmeyip iç saha maçlarına terör estiren unsurlar ile her mecrada hesaplaşacağımızı bildiriyoruz.” ifadelerini kullandılar.

İnegöl Osmaniyespor’dan Orhaniyespor’a Destek

Süper Amatör Küme’de mücadele eden İnegöl temsilcilerinden Osmaniyespor sosyal medya hesaplarından Orhaniyespor’a destek mesajı yayınladı. Osmaniyespor’dan yapılan açıklamada; “Hafta sonu İlçe temsilcilerimizden Orhaniyespor’un deplasmanda oynadığı Orhaneli karşılaşmasında temsilcimizin yöneticilerine ve taraftartarlarına hatta İnegöl basın yayın organına çirkin saldırılarda bulunulduğunu öğrendik.

Şehrimizin takımlarına yıllardan beridir nefret içinde davranıp sonrasında kendisini haklı gibi gösteren malum takımlara burdan açık açık bildirmek istiyoruz.

İnegöl insanı nerede nasıl karşılanırsa mislisiyle İnegöl’de cevabını verir. İnegöl spor camiası olarak özellikle Bursa Amatör camiasına ambargo uyguladığımız açık ve nettir. Bursa Amatör camiasının en büyük yükünü İnegöl Amatör futbolunun karşılamakta olduğu aşikardır. İnegöl amatör camiaları arasında oluşan rekabet tatlı rekabetin ötesine geçmesi mümkün değildir. İnegöl takımlarına yapılan çirkin tavır, davranış ve hal alan takımlara karşı tek vücut olmasını biliriz.

Bundan sonra İnegöl takımlarına deplasmanda yapılan her yanlışın karşısında Osmaniyespor Camiası olarak İnegöl’de misliyle karşılık vereceğimizi bildirir, Orhaniyespor ve diğer İnegöl temsilcilerinin yanında olduğumuzu açık açık beyan ederiz.” dendi.

Orhanelispor’dan Henüz Açıklama Yok

Olaylar sonrasında Orhanelispor cephesinden ve yaşanan olaylarla alakalı tahkikat başlatılıp başlatılmadığı bilinmeyen Orhaneli Kaymakamlığından ve Orhaneli emniyetinden henüz bir açıklama yapılmadı.