Arama
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Nobel Kimya Ödülü sahiplerini buldu

İSVEÇ KRALİYET BİLİMLER AKADEMİSİ GENEL SEKRETERİ HANS ELLEGREN, İSVEÇ’İN BAŞKENTİ STOCKHOLM’DE DÜZENLENEN BASIN TOPLANTISINDA ÖDÜLÜN SAHİPLERİNİ DUYURDU.

İSVEÇ KRALİYET BİLİMLER AKADEMİSİ

Nobel Kimya Ödülü “kuantum noktalarının keşfi ve sentezi” dolayısıyla Moungi G. Bawendi, Louis E. Brus ve Alexei I. Ekimov’a verildi.

Dünyanın en prestijli ödülü olan 2023 Nobel Ödülleri’nin kimya alanındaki yeni sahipleri belli oldu. İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi Genel Sekreteri Hans Ellegren, İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen basın toplantısında ödülün sahiplerini duyurdu. Ellegren, kimya ödülünün “kuantum noktalarının keşfi ve sentezi” dolayısıyla Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Profesörü Moungi G. Bawendi, Columbia Üniversitesi Fahri Profesörü Louis E. Brus ve New York merkezli Nanocrystals Technology’de çalışan Alexei I. Ekimov’a verildiğini söyledi.

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi tarafından “nanoteknolojinin en küçük bileşenleri” olarak tanımlanan kuantum noktaları, LED ışıklarda, televizyon ekranlarında ve kanserli dokuyu temizlerken cerrahlar tarafından kullanılabilecek.

Yaklaşık 1 milyon dolar miktarındaki Nobel ödülü, her yıl Kraliyet Bilimler Akademisi tarafından 1896’da hayatını kaybeden Alfred Nobel’in mirasından veriliyor.

BİDEN: "İSRAİL YARDIMLARIN GAZZE'DEKİ FİLİSTİNLİLERE
Sıradaki Haber Biden: “İsrail yardımların Gazze’deki Filistinlilere gecikmeden ulaştığından emin olmalı”