Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

Milli Eğitim Bakanı Özer sert konuştu : ”Okullara para gönderdik müdürlerin haberi yok”

Bakan Özer okullara ilk

Bakan Özer okullara ilk kez bütçe gönderdiklerini belirterek okul müdürlerini eleştirdi. “Şu ana kadar okullarımıza 3 milyar 900 milyon TL bu bağlamda para gönderdik. Garip olan şey şu, bazı okul yöneticilerimiz 1 TL bile harcamamışlar. Muhtemelen haberleri yok” dedi ve ekledi: Böyle bir şey olabilir mi? Eğer biz size parayı bütçeye göndermezsek siz temizlik malzemesini nereden karşılayacaksınız? Bu defa başka kirlenmeler ortaya çıkmakta. Velilerden top kağıdı istemeler, başka şeyler istemeler

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ataşehir’de bulunan Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nde ‘Öğretmenlerin İstanbul Buluşmaları Semineri’ne katıldı. Ardından Ataşehir Şehit Öğretmen Hasan Akan İlkokulu’nda Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun da katılımıyla ‘İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi Protokolü’ imza törenine iştirak etti.

“OKULLARA İLK KEZ BÜTÇE GÖNDERDİK”

İlk kez tüm okullara bütçe gönderdiklerini ifade eden Bakan Özer şöyle konuştu:

“İstedik ki okullar temizlik malzemesini, kırtasiye malzemesini, küçük onarımlarını, donatımını, laboratuvar ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla karşılasınlar.

Okul aile birliğiyle, mezunlar derneğiyle, STK’larla parasal bir ilişkiye girmesinler dimdik ayakta dursunlar. Şu ana kadar okullarımıza 3 milyar 900 milyon TL bu bağlamda para gönderdik.

Okullarımızın şuana kadar kullandığı para miktarı 2,5 milyar. 1 milyar 400 milyon hala hesaplarda kıymetli okul yöneticilerimizin kullanmasını bekliyor. Garip olan şey şu, bazı okul yöneticilerimiz 1 TL bile harcamamışlar.

“BU DEFA BAŞKA KİRLENMELER ORTAYA ÇIKMAKTA”

Muhtemelen haberleri yok. Onun için okullarınıza gittiğiniz zaman söyleyin bakanlık para göndermiş kırtasiye malzemesi alın, bizi boşu boşuna uğraştırmayın. Temizlik malzemesini alın. Küçük onarımları yapın deyin.

Arkadaşlar bizim bütçeyle ilgili Allah’a şükür hiçbir sıkıntımız yok. Son 20 yılda devasa yatırımlar yapan ilk kez eğitimdeki kitleselleşme evresinin tamamlandığı bir dönemde en büyük bütçenin her zaman Milli Eğitim Bakanlığına verildiği bir dönemde bir Milli Eğitim Bakanlığı okulların ihtiyacını karşılamaktan aciz duruma düşebilir mi?

Böyle bir şey olabilir mi? Eğer biz size parayı bütçeye göndermezsek siz temizlik malzemesini nereden karşılayacaksınız? Kırtasiye malzemesini nereden karşılayacaksınız? Bu defa başka kirlenmeler ortaya çıkmakta. Okul aile birlikleriyle, velilerden top kağıdı istemeler, başka basit şeyler istemeler.”