Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

MEB geri adım attı, 95 bin öğretmen sınavdan muaf olacak

Öğretmenlerin bir günlük iş

Öğretmenlerin bir günlük iş bırakma eylemi sonrası Milli Eğitim Bakanlığı tepki çeken sınavla ilgili önemli bir karar açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Özer, yüksek lisans yapan 94 bin 606, doktorası bulunan ise 257 öğretmenin başöğretmenlik sınavından muaf olacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 19 Kasım’da düzenlenecek Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı’na ilişkin açıklama yaptı. Öğretmenlik kariyer basamakları eğitimleri için toplam 614 bin 390 öğretmenin başvurduğunu, bu öğretmenlerin 606 bin 185’inin eğitimlerini tamamladığını belirten Özer, Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı’na 595 bin 598 başvuru yapıldığını ve yüksek lisans ve doktorası bulunan öğretmenlerin sınavdan muaf olacağını söyledi.

UZMAN ÖĞRETMEN SAYISI 170 BİN 112’E ULAŞACAK

Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı’nın daha önce planladığı gibi 19 Kasım’da, 81 ilde yapılacağını ifade eden Özer, şunları kaydetti:

“Muaf olan öğretmenlerimizin sayıları belli oldu. Buna göre hâlihazırda eğitim sistemimizde bulunan 75 bin 506 bin uzman öğretmen sayısı, sınavdan muaf olan 94 bin 606 yeni uzman öğretmenle 170 bin 112’e ulaşacak.

Şu anda 89 olan başöğretmen sayısı da sınavdan muaf olan 257 öğretmenle beraber toplam 346’ya çıkacak. İnşallah, sınava girerek uzman ve başöğretmen olmaya hak kazanacak arkadaşlarımızla birlikte bu sayı daha da artacak ve hep birlikte yolumuza çok daha güçlü devam edeceğiz.”