Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hasan Eroğlu
Sevda Özcan

Kosova’da Türk vatandaşları sandık başına gitmeye başladı

KOSOVA’NIN PRİZREN VE PRİŞTİNE BÖLGELERİNDE TÜRKİYE’DE 14 MAYIS’TA YAPILACAK CUMHURBAŞKANLIĞI VE 28. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMLERİ İÇİN OY VERME İŞLEMLERİNE BAŞLANDI.

KOSOVA'NIN PRİZREN VE PRİŞTİNE

Kosova’nın Prizren ve Priştine bölgelerinde Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy verme işlemlerine başlandı.

Türkiye’de 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesi yurt dışındaki seçmenler oy kullanmak için sandık başına gidiyor. Kosova’da yaşayan Türk vatandaşları ise oylarını 6 -7 Mayıs tarihlerinde kullanacak. Kosova’daki Türk seçmen bugün Türkiye’nin Kosova Büyükelçiliği ile Prizren Başkonsolosluğunda oy kullanmaya başladı. Kosova’nın güney bölgesinde yer alan Türkiye’nin Prizren Başkonsolosluğunda TSİ 10:00’da başlayan oy kullanma işlemleri akşam 22:00’ye kadar devam edecek. Prizren Başkonsolosluğundaki 1/A nolu sandıkta ilk oyu, Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Celal Doğan kullandı.

Seçimlerin vatana millete hayırlı olmasını dileyen Doğan, “Yurt dışında seçimlere başladık. Burada, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, yurt dışında seçim kütüğü bulunan vatandaşlarımız burada oylarını kullanabilirler. Bu açıdan 750 civarında semen kayıtlı bulunuyor. Daha da artmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın seçme ve seçilme hakkını kullanmaları yönünde tüm mevzuat çalışmalarını çok başarılı bir şekilde görmüş bulunuyoruz. Buradan Türkiye’nin vatandaşlarına her yerde seçime, Türkiye’deki siyasi hayata katılmaları yönünde destek oluyoruz. Bunda da başarılı olduğumuza da inanıyoruz. Çünkü son seçimlerde yurt dışındaki seçimlerde oy kullanma oranı gittikçe artıyor” dedi. Doğan, oy kullanma işlemini yarın da devam edeceğini ve oy kullanma işleminin yerel saatle 21.00’da son bulacağını dile getirdi.